Ministarstvo rada i socijalnog staranja

IMG_20221005_100841-min

Obećali ugovore za plaćanje struje na rate, a sada ćute

Iako su prethodno obećali pokretanje postupka vraćanja duga za struju na rate za porodice sa Vrela ribničkih, iz Ministarstva rada i socijalnog staranja sada ćute na upite o trenutnom statusu procedure.

Već četiri mjeseca mnoge porodice na Vrelima ribničkim žive bez struje. Struja im je isključena zbog dugovanja, a proces povratka duga na rate ne može biti ostvaren se jer se brojila za struju ne vode na korisnike.

Ranije su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja u prilogu za RTCG obećali da će pokrenuti postupak vraćanja duga na rate, ali do danas to nijesu učinili.

Neki su izmirili svoja dugovanja, kažu iz Elektroprivrede Crne Gore, i to 28 korisnika, i samim tim stekli uslov da se brojila preknjiže sa Ministarstva na Glavni grad. Dodaju da je za sprovođenje procedure promjene imena potrebno da se postojeći dug u potpunosti izmiri.

,,Iako smo po ko zna koji put izašli u susret predmetnim korisnicima, tj. zakupcima stambenih jedinica na Vrelima ribničkim, to nije naišlo na ništa bolju naplatu od strane istih,  čak suprotno, dobili smo informaciju od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja da su se isključeni korisnici nelegalno priključili na zajedničku potrošnju ili prespojili na korisnike koji redovno izmiruju obaveze, a što traže da CEDIS ispita i sprovede odgovarajuće mjere ukidanja nelegalne potrošnje (a sve imajući u vidu da EPCG kao registrovanog kupca na navedenih 220 stambenih jedinica prepoznaje isključivo Ministarstvo rada i socijalnog staranja sa kojim ima zaključene ugovore o snabdijevanju)”, navode iz EPCG.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja ranije za portal RomaNet rekli su da je postupak promjene vlasništva nad brojilima pokrenut, nakon što bude završen CEDIS će biti o tome obaviješten.

Od našeg prvog objavljenog teksta ,,Kako se snalazite? Tako smrznemo se.” iz Ministarstva nam nisu odgovarali na upite dokle se stiglo sa procesom preknjižavanja niti kada romske porodice mogu očekivati razrješenje situacije.

Comments are closed.