Administratori portala “Romanet” su ovlašćeni za primjenu pravila komentarisanja. Ukoliko administratori portala “Romanet” konstatuju postojanje kršenja pravila komentarisanja, uslijediće upozorenje ili zabrana korisniku na korišćenje korisničkog naloga. Pristup portalu “Romanet“, odnosno komentarisanju, se može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. Komentari objavljeni na portalu “Romanet” ne odražavaju stav vlasnika i uredništva. Na portalu “Romanet” zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi, vrijeđanje ličnosti korisnika i lica čije ime se pojavljuje na sadržajima portala kao i korišćenje vulgarnih riječi. Svako korišćenje portala suprotno gore navedenom kazniće se ukidanjem korisniku prava pristupa portalu kome će biti trajno ili privremeno zabranjen pristup /banovanje/. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti korisnika portala kao i osoba čije se ime pominje u sadržajima portala, putem prijetnji ili na bilo koji drugi način, je nedozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti procesuirano kod nadležnih organa. Nije dozvoljeno postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, šovinstičkog i uvredljivog sadržaja.Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Nije dozvoljena upotreba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download.Prestupi ove vrste rezultiraće trajnom zabranom korišćenja korisničkog naloga. Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija u vezi sa sadržajem portala. Zabranjeno je objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji podliježu autorsko-pravnoj zaštiti. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock). Zabranjeno je prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetilaca ili korisnika Portala. Komentari i sadržaji koji se ne odnosi na teme portala biće obrisani bez obavještavanja, a korisnicima koji šalju takve komentare i sadržaje u više navrata biće zabranjen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen ima pravo da kontaktira administratora. Odluka administratora je konačna i na nju korisnici nemaju pravo žalbe.

Registracija korisnika

Samo korisnici koji se registruju mogu komentarisati sadržaj Portala, u skladu sa ovim Pravilima. Registrovanjem na portalu “Romanet” korisnik unosi istinite podatke i bira korisničko ime i lozinku. Zabranjena je upotreba uvrijedljivih korisničkih imena. Za sve objavljene sadržaje pod korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik. Portal “Romanet” nije odgovoran za neovlašćeno korištenje naloga, kao ni moguću štetu na taj način učinjenu trećim licima.

Portal Romanet” ne snosi odgovornost za eventualnu štetu nastalu ukidanjem korisničkog naloga i usluga za koje je korisnik registrovan.