Dobrodošli na portal “Romanet” koji vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala u skladu s navedenim Pravilima i uslovima korišćenja. Korišćenjem bilo kog dijela portala “Romanet” saglasni ste i prihvatate sve navedene uslove korišćenja. Ukoliko se ne slažete s uslovima koji su ovdje navedeni, molimo Vas da ne koristite ovaj Portal.Portal “Romanet” Vam omogućava pristup sadržajima produkcije portala “Romanet” (www.romanet.me).Podaci i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe. Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampatnje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti “Romanet“-a. Ni jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. Korisnici Portala ne smiju ni na koji način objavljene informacije koristiti u svrhe izazivanja rasne, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti ili ih koristiti u bilo kojem kontekstu koji sadrži vulgarnosti i pozive na nasilje. Svi posjetioci imaju pravo da besplatno (osim ako nije drugačije navedeno) koriste servise portala “Romanet“, ukoliko ne krše uslove korišćenja. Korisnici koji se registruju u skladu sa Pravilima komentarisanja i registracije stiču mogućnost potpunog uvida u cjelokupan sadržaj portala, kao i mogućnost potpunog korišćenja svih usluga Portala, uključujući i davanje komentara na objavljene sadržaje. Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa portalom i osobama vezanim za internet portal. Zabranjeno je svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i hardvera. Zabranjeno je objavljivanje i razmena sadržaja koji krše važeće domaće i međunarodne propise.

Oglašavanje i linkovanje

Portal “Romanet“, pored navedenog, objavljuje i reklamne poruke oglašivača, besplatne sadržaje i linkove na druge web stranice. Sve sadržaje portala “Romanet” korisnik koristi na sopstvenu odgovornost. Portal ne snosi odgovornost za istinitost i kvalitet sadržaja reklamnih poruka. Portal može sadržati linkove ka drugim sajtovima, koji su postavljeni u dobroj namjeri i kao pogodnost za korisnike, te takve linkove portal “Romanet” ne kontroliše niti je odgovoran za sadržaj istih. Uslovi korišćenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge kao i na sve korisnike portala “Romanet“.

Autorska i imovinska prava

Portal “Romanet” takođe poziva korisnike i omogućava korisnicima saradnju u vidu objavljivanja autorskih tekstova i drugih autorskih sadržaja. Klikom na rubriku “Pošaljite nam svoju priču” omogućuje Vam se da ostvarite saradnju sa portalom “Romanet”. Dostavom autorskog teksta i drugog autorskog sadržaja našem portalu korisnik prenosi sva autorska i imovinska prava na portal “Romanet” koji zadržava pravo reprodukovanja i distribucije, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Autor garantuje da je sadržaj isključivo njegovo vlasništvo. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih lica, kolisnik koji je poslao materijal obavezuje se da nadoknadi portalu “Romanet” svaki oblik štete koja je nastala objavom materijala. Korisnik zadržava moralna autorska prava. Portal “Romanet” je vlasnik autorskih i srodnih prava na objavljenim sadržajima, kao i na bazi podataka i programskom kodu portala.

Zabranjeno je korišćenje sadržaja portala “Romanet” bez prethodno pribavljene dozvole vlasnika prava.

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala “Romanet” je kažnjivo i vasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od neovlašćenog korišćenja kao i na naknadu štete prouzrokovane neovlašćenim korišćenjem. Prenošenje sadržaja portala “Romanet” dozvoljeno je uz prethodno pribavljno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala “Romanet”.

Video sadržaji

Portal nije odgovoran za legalnost i kršenje autorskih prava u vezi snimaka i sadržaja koji se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali… Samim tim ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava molimo Vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni.

Vaše lozinke i bezbjednost naloga

Slažete se i razumijete da ste Vi odgovorni za očuvanje povjerljivosti lozinki koje su u vezi sa bilo kojim nalogom koji koristite da biste pristupili uslugama. U skladu sa tim, slažete se da ćete jedino vi biti odgovorni za sve aktivnosti na vašem nalogu. Portal nije odgovoran za štetu koja može nastati usled zloupotrebe naloga od strane trećih lica. Ako primijetite bilo kakvo neovlašćeno korišćenje svoje lozinke ili naloga, slažete se da ćete odmah obavestiti portal “Romanet“.

Zaštita privatnosti

Portal “Romanet” je u obavezi da poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika. U skladu sa zakonom, portal može da prikuplja određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala, poput e-mail adrese, ime i prezime, podatke o računaru i internet provajderu. Portal se obavezuje da će čuvati privatnost, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Portal “Romanet” zadržava pravo da bez najave promijeni ili modifikuje pravila i uslove korišćenja portala. Portal “Romanet” će o promjenama i dopunama pravila portala korisnike informisati objavljivanjem na portalu ili putem e-maila.