ROMI NA VRELIMA RIBNIČKIM

Tarzan Adžović

VIDEO: Nakon dvije godine konačno dobili vodu

„Zamolio bih sve opštine da porodicama koje nemaju vodu da pomognu da im se barem voda obezbijedi“, poručio je Tarzan Adžović.

Na Vrelima ribničkim u nekadašnjem kampu 2, nakon dvije godine, devet romskih porodica sa oko 50 članova danas je priključeno na vodovodnu mrežu. Portal RomaNet je 18. marta objavio članak u kojem je opisan problem sa kojim su se suočavale ove porodice sa naglaskom da im prijeti opasnost od COVID19 virusa jer nisu imali pristup vodi.

Tarzan Adžović, jedan od mještana srećan je jer, kako kaže, više neće dosađivati komšijama. „Sada znači imamo našu česmu da ne smetamo ni komšijama, da im ne dosađujemo,  hvala komšijama koji su nam dali vodu“.

Sada, navodi Adžović lakše mu je jer će njegova djeca biti u mogućnosti da vode računa o ličnoj higijeni pogotovo u vremenu kada vlada koronavirus.

„Nama je najbitnija voda najviše radi djece, a i radi nas da možemo da kupamo, da peremo ruke, mada nemamo kupatilo ali možemo da grijemo vodu za kupanje i pranje veša. Najbitnije nam je sada da držimo higijenu za ruke radi ovoga virusa“.

Zahvalni su Glavnom gradu Podgorice ali i svima koji su im omogućili da dobiju vodu.

„Ja bih se zahvalio glavnom gradu, svim ljudima koji su nam pomogli da se postavi voda, a najviše se zahvaljujem portalu RomaNet“.

Adžović apeluje na sve opštine i institucije da pomognu porodicama koje nemaju pristup vodi.

„Zamolio bih sve opštine da porodicama koje nemaju vodu da pomognu da im se barem voda obezbijedi“, poručio je Tarzan Adžović.

 

Comments are closed.