UVODI SE POLICIJSKI ČAS

11111-min

Zabrana izlaska iz domova od 19 do 5h

Nacionalno kordinaciono tijelo večeras je donijelo nove privremene mjere zaštite građana od korona virusa. Mjere uključuju zabranu izlaska iz objekta stanovanja od 19 do 5 od ponedjeljka do petka, kao i od subote u 13 sati do ponedjeljka u 5. 

Mjere 1️ i 2 su  mjere zabrane kretanja od 19:00 do 05 i subotom od 13 do ponedeljka do 05:00.

Izuzetno za vrijeme trajanja zabrane navedene pod 1 i 2 (dakle i u navedenim terminima) lica koja izvode kućne ljubimce, MOGU da borave na javnoj površini, najviše 60 minuta. Zabrane 1 i 2 se NE odnose na lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa (zdravstvo, inspekcije, policija, vojska, vatrogasci, komununalne službe, mediji – ukljčenje gostiju u emisijama, poljoprivrednim gazdinstvima. Poslodavci su dužni da obezbijede potvrdu za sve zaposlene na koje se ne odnose ove mjere.

3️. Zabrana boravka na otvorenom javnom prostoru od 05:00 do 19:00 časova djeci mlađoj od dvanaest godina bez jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mjere od minimalno 2 metra udaljenosti od drugih lica.

4. Zabrana sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama.

5️. Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Comments are closed.