2-min

VIDEO: Memorandum o saradnji za nastavak rada PRIME redakcije

Na završnoj konferenciji PRIME projekta nevladine organizacije koje su radile na ovom projektu potpisale su memorandum o budućoj saradnji kako bi PRIME redakcija nastavila svoj rad i nakon zvaničnog završetka.

Juče su na konferenciji održana dva panela na kojima se govorilo o profesionalizaciji medija kada je riječ o izvještavanju o manjinskim grupama.

U toku trajanja projekta objavljeno je ,,oko 60 medijskih sadržaja”, kazala nam je Kristina Ćetković, urednica PRIME redakcije.

Proizvedeno je i šest dokumentarnih filmova u produkciji Galileo produkcije, za koje postoji veliko interesovanje javnosti.

Foto: Romanet

Trenutno se prikazuju na televizijskim stanicama – dvije lokalne i dvije nacionalne, a ubrzo će biti dostupni i na YouTube-u. Osim toga, dokumentarac ,,Konverzija – nasilje o kome se ćuti” biće prikazan i na festivalu queer umjetnosti ,,Kvirhana”.

Organizacije saradnice su zadovoljne ishodom projekta, ali naglašavaju da se ovim ne završava njihova borba za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama, za što je dokaz potpisani memoranum. Najavljeno je i da je plan da sajt mediji.me postane registrovani medij u Crnoj Gori.

Nastojaće da se povežu sa novinarima i urednicima iz drugih redakcija i da bliže sarađuju sa njima sve u cilju toga da manjinske grupe zaista dobiju PRIME tajm.

 

 

Comments are closed.