ODLUKA MINISTARSTVA PROSVJETE, NAUKE, KULTURE, I SPORTA

upisi-me-22-min

Upis u prvi razred osnovne škole počinje prvog aprila

Upis u prvi  razred osnovne škole počeće u četrvrtak,1.aprila 2021. godine, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture, i sporta. Upis će se vršiti elektronskim putem sajta  www.upisi.edu.me ili mejlom, za svu djecu rođeni 2015 godine odnosno djecu koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini.  Kada je riječ o elektronskom upisu procedura je jednostavna. Servis je već dostupan za registraciju korisnika, a podnošenje zahtjeva za upis počinje 1. aprila. Popunjavanjem forme za upis djece na portalu  www.upisi.edu.me podnosi se zahtjev za upis i zakazuje termin za razgovor s predstavnikom pedagoško-psihološke službe, dok se procedura upisa završava tek nakon obavljenog razgovora.

Detaljno uputstvo za elektronski upis, roditelji mogu pronaći na You Tube kanalu Ministarstva, na sljedećem linku: www.youtube.com/watch?v=lI1T16Xpi2k&list=PLUZ6kQ-L_TGB3xnjY65gERc6jWPXc7mBU&index=4 . I ove godine prilikom upisa važiće teritorijalni princip, što znači da će se za svaku školu odrediti pripadajuća naselja/ulice.

Procedura upisa se realizuje kao i prethodnih godina, u tri koraka: zakazivanje sistematskog pregleda kod izabranog pedijatra, zakazivanje razgovora kod pedagoga ili psihologa škole, uz ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove i na kraju razgovor djeteta s pedagogom ili psiholom škole.

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, podstiče roditelje da upis vrše elektronskim putem.

 

Comments are closed.