NEFORMALNO OBRAZOVANJE

14-min

Tajne dobre fotografije

U Podgorici održana je foto radionica za 15 mladih srednjoškolaca iz romske i egipćanske populacije. Radionicu koja je održana od 26. do 28. septembra, organizovali su njemačka organizaciji Help-a u partnerstvu sa Romskom organizacijom mladih ,,Koračajte sa nama-Phiren amenca”.

Predavači na foto radionici bili su Dejan Kalezić, renomirani crnogorski fotograf  i Elvis Beriša, izvršni direktor romske organizacije mladih ,,Koračajte sa nama – Phiren amenca”

Mladi srednjoškolci iz Podgorice i Berana su uživala učeći teoriju i praksu o tajnama dobre fotografije. Prema riječima Dejana Kalezića, iskusnog fotografa koji je imao  više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu,  polaznici su bili veoma zainteresovani za radionicu.

„Iako je radionica trajala kratko, usvojili su određena znanja koja će im pomoći u daljem bavljenju fotografijom”, rekao je Kalezić, “Saradnja sa polaznicima je bila odlična, aktivno su učestvovali kako u predavanjima tako i u komentarisanju urađenih fotografija i slobodno mogu reći da je i za mene ovo bilo odlično iskustvo“.

 

Comments are closed.