DISTRIBUCIJA ĆE SE VRŠITI 5.OKTOBRA

Snapchat-1456361325-min

Školski pribor obezbijeđen za romske prvake

Pored novčane pomoći uvijek je dobrodošla i donacija odjeće, obuće, tehnologije i đačkih torbi.

Romska organizacija mladih ,,Koračajte sa nama- Phiren Amenca“ obezbijedila je školski pribor za cijelu školsku godinu za svu romsku djecu koja su upisala prvi razred osnovne škole u Podgorici. Distribucija će se vršiti 5. oktobra u saradnji sa osnovnim školama.

Školski pribor za đake prvake romske populacije biće podijeljeni u sledećim osnovnim školama: ,,Božidar Vuković Podgoričanin“, ,,21. maj“, ,, Savo Pejanović“, ,,Oktoih“, ,,Vuk Karadžić“, ,,Vladimir Nazor“ i ,,Marko Miljanov“. Ukupan broj romskih đaka u prvom razredu je 105.

Paket školske opreme sadrži sledeće: blok V, kesu za blok, pernicu, pakovanje od 12 olovaka, oštraljku, gumicu, plastelin, pakovanje drvenih bojica, pakovanje flomastera, 5 svesaka bez linija, 5 svesaka sa uskim i širokim linijama, 5 svesaka sa širokim kockicama, makaze, lenjir, vodene boje, kolaž papir, lijepak u stiku i pakovanje folije za knjige.

Školski pribor je obezbijeđen u okviru projekta ,,Upoznaj Rome i presudi – UROP“, koji Phiren Amenca realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. Cilj ReLOaD programa je jačanje participativne demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu putem osnaživanja civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka.

Pored novčane pomoći uvijek je dobrodošla i donacija odjeće, obuće, tehnologije i đačkih torbi.

Comments are closed.