POČELI RADOVI ZA PRIKLJUČAK NA VODOVODNU MREŽU

Glavni slider-min

Romi na Vrelima ribničkim uskoro dobijaju vodu

„Sada, kada vlada koronavirus, moći ćemo da vodimo više računa o ličnoj higijeni“, zadovoljan je Ado Adžović

U nekadašnjem Kampu 2, na Koniku, gdje preko pedeset lica koja već dvije godine nemaju pristup vodi, danas su počeli radovi u cilju njihovog uključenja na vodovodnu mrežu.

Podjsećanja radi, portal RomaNet je 18. marta, nakon žalbi mještana informisao javnost o tom problemu.

Mještanin, Ado Adžović, kaže da će sada konačno imati pristup vodi, te da će moći da se pridržavaju preventivnih mjera u smanjenju rizika od koronavirusa.

Ado Adžović (foto: Serđan Baftijari)

„Evo, konačno ćemo imati svoju vodu. Radovi su počeli. Nećemo više dosađivati komšijama sa bidonima. Zahvaljujemo se Glavnom gradu, Vodovodu, portalu RomaNet koji je bio tu uz nas. Sada, kada vlada koronavirus, moći ćemo da vodimo više računa o ličnoj higijeni“.

Ado dodaje da se nada da će njegovoj i ostalim porodicama koje su ugrožene, biti pružena  i pomoć u vidu higijenskih paketa.

Tarzan Adžović, još jedan od stanovnika nekadašnjeg Kampa 2, kaže da će im sada biti lakše, pogotovo kada su djeca u pitanju. A za njih je, kaže, najviše strahovao.

Tarzan Adžović (foto: Serđan Baftijari)

„Najviše nas je bilo strah za djecu. Zahvaljujemo se Glavnom gradu i Vodovodu što su odlučili da nas uključe na vodovodnu mrežu.Veliku zahvalnost dugujemo portalu RomaNet koji je informisao javnost o našem problemu. Raduje nas što ćemo konačno imati našu česmu i što više nećemo dosađivati komšijama“.

Comments are closed.