VRTIĆI POČINJU RAD OD 1. OKTOBRA

vrtić

Predškolci bez maski, što više napolju

Uz poštovanje svih mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje, predškolske ustanove (vrtići) će sa radom početi prvog (1.) oktobra. Ustanove su u obavezi da vrše detaljnu dezinfekciju, održavaju prostorije i redovno ih provjetravaju, uz preporuku da djeca više vremena provode na otvorenom.

Vaspitači su u obavezi da nose masku, dok djeca nijesu. Ukoliko roditelji budu insistirali da njihovo dijete tokom boravka u predškolskoj ustanovi nosi masku, njihova odluka će se uvažiti. U ovom slučaju dužnost vaspitača jeste da vrši nadzor nad pravilnim nošenjem maske kod djeteta.

,,Roditelj ili drugo lice koje dovodi dijete u predškolsku ustanovu nosi masku i, zajedno sa djetetom, održava fizičku distancu od 2 metra od ostalih osoba. Osobe koje dovode/odvode dijete ne ulaze u sami objekat, već djecu preuzima/dovodi vaspitač. Ministarstvo je, u saradnji sa Upravom za imovinu, započelo proceduru nabavki beskontaktnih toplomjera, kojima će se, uvijek kad je to organizaciono izvodljivo, na ulazu u objekat mjeriti tjelesna temperatura djece”, saopštili su iz Ministarstva prosvijete.

Ukoliko neko od roditelja, vaspitača ili djece ima zdravstene tegobe, nadležni insistiraju da ne dolaze u vrtiće. U vrtiće ne dolaze ni osobe kojima je izdato rješenje o stavljanju u karantin ili mjera kućne izolacije.

 

 

Comments are closed.