PODIJELJENI HUMANITARNI PAKETI NA SJEVERU CRNE GORE

20200907_125253-1024x768-min

Pomoć u borbi protiv Covid-a

Akcije su sprovedene u Beranama, u romskim i egipćanskim naseljima, kao i u Rožajama i Petnjici sedmog (7.) septembra, a nastavljena je u Bijelom Polju i Pljevljima osmog (8.) septembra ove godine.

Ponovnim dolaskom koronavirusa romska i egipćanska populacija u Crnoj Gori se suočava sa velikom ekonomskom i socijalnom krizom. Romi i Egipćani iz Berana su dobili pakete pomoći zahvaljujući donaciji NVO ,,Epeka” iz Slovenije koja se bavi socijalnim problemima u saradnji sa nevladinim organizacijama iz Berana uz koordinaciju sa Opštinom Berane.

U romskim i egipćanskim naseljima Riversajd i Talum podjeljeno je oko 100 paketa prehrambenih proizvoda, hrana za djecu i sredstva za dezinfekciju. U dijeljenju paketa u pomoć su pritrčali volonteri NVO ,,Udruženje za podršku Roma i Egipćana,,.

Podijela paketa (IZVOR: Opština Berane)

Podijela paketa (IZVOR: Opština Berane)

„Ovo je pomoć Republike Slovenije i kompanije „Petrol“ u cilju borbe protiv koronavirusa. Vrijednost paketa je preko 10.000 eura. Nakon Berana posjetićemo Rožaje, Petnjicu, Bijelo Polje i Pljevlja“, saopštio je Štefan Ipenčić, predsjednik NVO „Epeka“.

U ime ,,Udruženja za podršku Roma i Egipćana,, izvrsni direktor Sultan Beća se zahvalio udruženju ,,Epeka” na ukazanoj pomoći i povjerenju te istakao ,,Svaka pomoć je dobrodošla i svaka pomoć olakšava život romske i egipćanske populacije na sjeveru Crne Gore”.

Akcije su sprovedene u Beranama, u romskim i egipćanskim naseljima, kao i u Rožajama i Petnjici sedmog (7.) septembra ove godine, a nastavljena je u Bijelom Polju i Pljevljima osmog (8.) septembra ove godine.

Projekat je finansiran od Ministarstvo za spoljašnje poslove Republike Slovenije u okviru razvojnih projekata nevladinih organizacija 2020-2022.

 

Comments are closed.