DEMO HAMZA, MLADI I TALENTOVANI FRIZER

IMG-20240627-WA0001

Od dječijih snova do majstorstva u frizerskom zanatu

Sa devetnaest godina, Demo Hamza osvaja frizerska takmičenja, stiče iskustva u inostranstvu i sanja o sopstvenom salonu, dok osvaja srca klijenata u Herceg Novom.

Demo Hamza, mladi i talentovani frizer iz Herceg Novog, od malih nogu znao je šta želi da postane. Kao dete je često češljao maminu kosu, a ta ljubav prema friziranju ga je pratila kroz djetinjstvo ,,kao mali sam stalno voleo da diram, češljam i sređujem maminu kosu”, prisjeća se Demo. Kada mu se pružila prilika da upiše srednju školu za frizera, Demo je znao da je na pravom putu ka ostvarenju svog sna.

Izvor: Privatna arhiva

Izvor: Privatna arhiva

Tokom školovanja u Herceg Novom, u JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” Demo se trudio da bude najbolji u svom zanatu. Njegov trud i posvećenost brzo su primjetili i profesori, te su ga počeli slati na različita takmičenja. Među brojnim priznanjima koje je osvojio, posebno se izdvajaju Specijalna medalja u kategoriji za pletenice, Specijalna medalja u kategoriji za avangardiju, i treća medalja u kategoriji za najbolju punđu. Jedna nagrada posebno mu je ostala u sjećanju ,,deveto mesto na takmičenju u Beogradu za školsku punđu, na tom takmičenju bilo je preko 100 takmičara, to je za mene predstavljalo veliku konkurenciju, međutim, na kraju sam uspeo”, ponosno ističe naš sagovornik.

Izvor: Privatna arhiva

Izvor: Privatna arhiva

Pored takmičenja, Demo je imao priliku da radi sa poznatim frizerom Kenanom Osmanaj u Nemačkoj. Ovo iskustvo mu je omogućilo da stekne nova znanja i uvidi razlike između frizera u Crnoj Gori i Njmačkoj. 

,,U odnosu na nas cjene usluga su mnogo veće u Njemačkoj, uslovi za rad na mnogo boljem nivou, tehnike rada potpuno drugačije”. Iako su uslovi rada i cjene usluga u Nemačkoj mnogo bolji, Demo je primjetio da je ljubaznost frizera u Crnoj Gori ipak neuporedivo bolja.

Izvor: Privatna arhiva

Izvor: Privatna arhiva

Demo sada razvija svoje vještine u ženskom frizerskom salonu Zaga u Herceg Novom, gde postaje jedan od omiljenih frizera. Njegova omiljena frizerska tehnika su pramenovi, jer veruje da oni donose potpunu transformaciju ličnosti klijentkinje. ,,Nekako kad primjenim tu tehniku osjećam da sam ličnost te žene kompletno promjenio, uljepšao i osvežio”, objašnjava
Demo. 

Izvor: Privatna arhiva

Izvor: Privatna arhiva

Ima velike planove za budućnost, među kojima je otvaranje sopstvenog salona. Uz podršku porodice i romske zajednice, koja mu je izuzetno važna, veruje da će svoje snove pretvoriti u stvarnost.

Izvor: Privatna arhiva

Izvor: Privatna arhiva

Njegova poruka mladima je jasna: “Upisujte ono što volite, jer ćete kasnije posao raditi sa lakoćom. Trudite se, trud se na kraju uvek isplati uspjehom!”.

 

Add a Comment

You must be logged in to post a comment