PORODICA AJKUNIĆ, VEĆ NEKOLIKO DANA BEZ KROVA NAD GLAVOM

Ajkunici naslovna

Još nikakve pomoći

,,Ovo je sve izgorelo. Dobro sam spasio familiju... nema ništa, nisam mogao ništa spasiti ni za djecu ni ništa. Ostali smo bez krova nad glavom.“

Četvoročlana porodica Ajkunić sa Vrela ribničkih kojoj je prije nekoliko dana izgorela kuća do temelja i dalje je bez ikakve pomoći.

Ajkunići su ostali bez krova nad glavom, kao i bez pokućstva, a jedino što su uspjeli da sačuvaju od vatre su kolica za bebu, nešto robe i par igračaka.

Smail AJkunić sa porodicom. Foto: Enis Eminović / RomaNet

,,Evo, pet šest dana, ja sam čekao novinare, čekao ovoga čekao onoga… nema. Svako obećava brda i doline, ali nema ništa od toga“, kazao je Smail Ajkunić, čija porodica već nekoliko dana nema krov nad glavom.

Prve dane nakon što im je izgorela kuća u požaru, proveli su u automobilu, a sada su kod komšije u kući.

Kako kaže, zvao je i medije i institucije. Niko se nije odazvao.

,,Pa zvao sam, ne jedan put, nego deset puta. Poslao sam čak i papire. I u Vijesti i ostale medije. Neće da dođu. Kažu zauzeti su.“, priča nam Smail.

Sve što je ostalo od kuće Ajkunića. Foto: Enis Eminović / RomaNet

Takođe, ni vrata Romskog nacionalnog savjeta nisu bila otvorena za Smailove apele.

,,Bio sam kod Isena Gašija, kaže ’ja nisam za to’ i poslao nas je u neko preduzeće tamo kod Čistoće“, kazao je Ajkunić, napomenuvši da na kraju nije išao na pomenutu adresu.

Kako kaže, reagovali su samo iz Centra za socijalni rad, međutim, za njega i tu postoje barijere s obzirom na njegovu nepismenost.

,,Ja nisam pismen da bih popunio te papire“, kazao je Smail Ajkunić.

Ostaci zapaljene kuće Ajkunića. Foto: Enis Eminović / RomaNet

Život pored deponije, pandemija Korona virusa, pa sada i gubitak kuće u požaru za Ajkuniće je veliki izazov, jer smatra da i oni koji bi bili u stanju da pomognu, neće moći zbog trenutne pandemijske situacije.

,,Zbog toga je i teže da pomogne narod, ova korona smeta dosta“, kazao je Smail.

Foto: Enis Eminović / RomaNet

Njegova porodica nema ni socijalne pomoći niti prima hranu iz narodne kuhinje, pa je Smail uputio apel za pomoć, ako ima zainteresovanih da pomognu.

Svi koji žele na bilo koji način da pomognu porodici Ajkunić u ovom teškom trenutku mogu se javiti na telefon 069 414 270 (Smailov broj),  radi doniranja odjeće, obuće, hrane ili drugih potrepština. A u slučaju da želite da pomognete u novcu da ova porodica obnovi svoje domaćinstvo, to možete učiniti uplatom na žiro račun 540-32035580-35 (Erste banka), na ime Smail Ajkunić.

 

Comments are closed.