U KLINIČKOM CENTRU SEDAM PACIJENATA HOSPITALIZOVANO

miro-min

IJZ: u Crnoj Gori 29 osoba inficirano COVID-om 19

Miro Knežević pomoćnik direktora iz Instituta za javno zdravlje gostujući na Jutarnjem programu RTCG izjavio je da najnoviji podaci pokazuju da je 29 osoba pozitivno na virus COVID19 u Crnoj Gori. Od svih 247 testiranih osoba 207 je negativno, a 10 je trenutno na ispitivanju.

Knežević najavljuje da će zaštitna oprema biti obezbijeđena u toku dana.

„Imaćemo dovoljno lične zaštitne opreme, kada nam danas stignu još neki kontigenti opreme. U tom dijelu nećemo biti u problemu, dakle stiže oprema. Snabdjeveni smo i respiratorima“, objašnjava Knežević.

“Što manje kontakata, napolje samo kad moramo i za ono što moramo,” poručio je on.

Podsjetimo da je direktor Kliničkog centra dr. Jevto Eraković izjavio 22. marta da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od korona virusa i da je riječ o šezdesetpetogodišnjem (65) muškarcu Z.P., koji je u Kliničkom centru primljen sa hroničnim oboljenjem pluća.

“Na bolničkom liječenju nalazi se 7 pacijenata koji su hospitalizovani u Kliničkom centru Crne Gore. Svi su trenutno stabilnog zdravstvenog stanja koje se kontinuirano budno prati. Od dvije osobe kod kojih je jutros potvrđeno prisustvo novog koronavirusa, jedna je povezana sa prethodnim slučajem”, saopšteno je ranije iz Instituta za javno zdravlje.

 

Comments are closed.