ZARAŽENE 22 OSOBE

kccg naslovna-min

Prva žrtva korona virusa u Crnoj Gori

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša podsjeća da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju zaštite od ove bolesti

Direktor Kliničkog centra dr Jevto Eraković izjavio je da je 22. marta u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od korona virusa i da je riječ o šezdesetpetogodišnjem (65) muškarcu Z.P. koji je u Kliničkom centru primljen sa hroničnim oboljenjem pluća.

Klinički centar Crne Gore (Foto: Savo Prelević)

Klinički centar Crne Gore (Foto: Savo Prelević)

U saopštenju Kliničkog centra Crne Gore i Instituta za javno zdravlje navodi se da je uzorak brisa uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, nakon čega su analize potvrdile da je pacijent imao COVID-19.

U zajedničkom saopštenju se takođe navodi da je ovaj građanin u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji.

,,U pitanju je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog. On je u ranim jutarnjim satima transportovan u Klinički centar Crne Gore i ubrzo nakon toga i preminuo. Sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nijesu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta. Osoblje kliničkog centra, kao što sam konstatovao je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje ovakvih pacijenata”, kazao je direktor KCCG Jevto Eraković.

Direktor Kliničkog centra dr Jevto Eraković (Foto: PR Centar)

Direktor Kliničkog centra dr Jevto Eraković (Foto: PR Centar)

On je porodici preminulog pacijenta uputio saučešće, a građanima Crne Gore poručio da je ovo prilika da shvate kolika je bolest ovog virusa ozbiljna.

,,Treba da poštujemo sve preporuke koje su date od strane nacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni i da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo”, poručio je Eraković.

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša ukazao je da se epidemija širi i da ona pokazuje i ružnije lice nego što je samo širenje, a to je da se od ove bolesti umire.

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša (Foto: PR Centar)

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša (Foto: PR Centar)

,,Zbog svega ovoga, molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti”, podsjeća Mugoša.

Comments are closed.