Mladi romski muzičar

amir-min

Amir Šalja: Kada nešto hoćete idite ka tom cilju

Inspiraciju pronalazi u svemu, tekstove pjesama piše sam, ali voli da se konsultuje sa drugima

Mladi talentovani Rom, Amir Šalja, u emisiji ,,TernengoAvazi“, pričao je o svom muzičkom putu  kao i počecima pisanja tekstova za pjesme koje danas snima i postavlja na YouTube.

Amir je prvobitno iskazao ljubav prema poeziji, recitujući u osnovnoj školi. Osvojio je prvo mjesto na opštinskom i treće na državnom takmičenju za recitacije.

Ovo je ujedno bio i uvod za njegovo dalje bavljenje pisanjem, a kasnije i snimanjem pjesama u melodijskom formatu. Kaže da mu je tada, podrška nastavnice mnogo značila, a više puta spominje Vitomira Nikolića i pjesmu ,,Pismo učiteljici“.

Amir se prisjeća kako je otkrio da gaji ljubav prema muzici.

,,Sve je počelo od moje 13-te godine, kada sam počeo da idem kod druga, i kada smo počeli da pjevamo zajedno. Da nije njega bilo ja ne bih ni progovorio a kamoli zapjevao”, kaže on.

Kroz  to druženje, Amir je zavolio muziku i probudila se želja da jednog  dana postane muzičar. Veliku zahvalnost duguje porodici i prijateljima.

,,U svakom trenutku su me podržavali, uvijek su bili tu moji drugovi, prijatelji,  porodica, zahvaljujući njihovoj podršci počeo sam da pišem tekstove, da više učim, da saznajem o muzici”, kazao je Amir.

Inspiraciju pronalazi u svemu, tekstove pjesama piše sam, ali voli da se konsultuje sa drugima.

Amir savjetuje  svoje prijatelje i vršnjake, pripadnike romske zajednice da se obrazuju, a roditelje da djecu šalju u školu. Ipak, razumije i da postoje mnogi koji ne mogu priuštiti svom djetetu sve što treba za školu.

,,Moja poruka njima bi bila da se što više obrazuju i da stvarno idu u školu, jer im je škola potrebna. Ali prije svega bih im poručio da kad god budu nešto htjeli da idu ka tom cilju”, zaključio je Amir.

 

Članak je nastao u okviru projekta PRIME (Profesionalni, odgovoRni i Inkluzivni Mediji) koji je finansijski podržan od Evropske unije i dijelom kofinansiran od Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore. Stavovi izraženi u ovom članku isključiva su odgovornost PRIME redakcije i ne odražavaju nužno stavove donatora.

Comments are closed.