MLADI ROMI IZ PODGORICE

dd

Aktivisti i učenici opremili dvorište škole sa spravama za sportske aktivnosti

Ovo je produkt naše dugogodišnje saradnje sa NVO "Koračajte sa nama". Ovakvim inicijativama promovišemo zdrave stilove života kod mladih, kazala je direktorica OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“.

Aktivisti NVO „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ nakon postavljanja metalne kontrukcije za vježbanje na otvorenom u dvorištu osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ juče su uz druženje sa učenicima i saradnicima te škole ofarbali i uredili prostor oko konstrukcije.

“U okviru projekta „Mladi za mlade“ koji NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ sprovodi, a koji za cilj ima jačanje kapaciteta mladih da aktivno djeluju u zajednici i rade na poboljšanju položaja mladih, aktivisti iz romske i egipćanske zajednice koji su ove godine prošli trening na temu „Javno zagovaranje i uključivanje u zajednici“ uspješno su uz mentorstvo Phiren Amenca relizovali inicijativu osmišljenu na treningu“, kazao je izvršni direktor te organizacije, Elvis Beriša i dodao da su iz Agencije za stanovanje pomogli u sklapanju i postavljanju metalne kontrukcije za vježbanje na otvorenom.

Jedan od pokretača inicijative, Benjamin Šalja kaže da će mladi iz te zajednice sada imati priliku da se bave sportom i da se druže. „Mišljenja sam da sport pomaže u razbijanju predrasuda koje postoje, zato smo se odlučili za postavljanje ovakve konstrukcije kako bi mladi mogli da se druže i da se upoznaju“.

„Ovo je produkt naše dugogodišnje saradnje sa NVO “Koračajte sa nama”. Ovakvim inicijativama promovišemo zdrave stilove života kod mladih“, kazala je direktorica OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, Ljubinka Nedić.

Ova aktivnost je realizovana u okviru projekta ,,Mladi za mlade” koji NVO Koračajte sa nama sprovodi, a koji je podržan kroz program ,,Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku” koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NVO Prima iz Crne Gore i finansijsku pomoć Evropske komisije.

 

Comments are closed.