CRNA GORA

Cistoca-780x470

Zaposleni u Čistoći odgovorili Klikovcu: Preduzeće nije samo Denis Hot, već svi mi

Pravo je, kako dodaju, nažalost, svakog pojedinca da na svom profilu komentariše i iznosi mišljenje na različite teme, kao i medija da isto prenese, ali je ljudski voditi računa o onima koje taj komentar na bilo koji način vrijeđa.

Klikovac: Je li direktor Čistoće na odmoru?

Oni su poručili da „Čistoća nije samo Denis Hot, već svi zaposleni“.

„Iako je menadžment Čistoće u više navrata argumentovano demantovao neosnovane izjave upućene od strane gdina Klikovca, ponovo smo na meti njegovih komentara na društvenim mrežama“, piše u reagovanju.

Kako navode, svakog dana, tokom čitave godine, vrijedni su i daju svoj maksimum.

„A Vi, gdine Klikovac ponovo naš rad degradirate svojim nekorektnim komentarima, iako o našem radu i zalaganju najbolje govore naši izvještaji, količine odvezenog otpada i stanje na terenu. Nekorektno je gdine Klikovac ljudima koji su radili nimalo lak posao na više od 40 stepeni jednako kao prethodnih dana, po kiši i nevremenu, prigovarati iz fotelje“, kazali su oni.

Pravo je, kako dodaju, nažalost, svakog pojedinca da na svom profilu komentariše i iznosi mišljenje na različite teme, kao i medija da isto prenese, ali je ljudski voditi računa o onima koje taj komentar na bilo koji način vrijeđa.

„Mi smo cijeli dan na ulicama Podgorice gdine Klikovac i znamo svaki ćošak ovog grada.
Nepropisno odlaganje otpada pored kontejnera nažalost nije pojava od juče, već traje godinama unazad, a kontejner neposredno prije termina za pražnjenje bude pun (jer služi za odlaganje otpada, u suprotnom ne bi bilo svrhe postavljati ga), tako da Vas moramo razočarati – te slike nijesu senzacija već naš redovni posao, naša svakodnevica“, dodaje se u saopštenju.

Zato, kako navode, treba svi da radimo u interesu građana ono za što smo plaćeni.

„Mi ćemo redovno čistiti i obezbjeđivati infrastrukturu, a Vi nam pomozite i kao odbornik utičite svojim apelima na promjenu navika pojedinaca. Budimo od koristi i svima će biti ljepše i lakše. Većem dijelu javnosti su Vaši motivi jasni, ali podsjećamo da treba birati sredstva i posmatrati malo dalje od ličnog. Da ne biste brinuli želimo da Vas informišemo i da direktor nije na odmoru, svakog dana ga vidimo na poslu.

Nije koristio nijedan dan odmora jer je radio na tome da sistem vrati u funkciju.
I uspio je u tome, iako je prije četiri mjeseca izgledalo skoro nemoguće, s obzirom da je danom njegovog stupanja na dužnost napravljena službena zabilješka o zatečenom stanju u tehnici, a koje je i od strane sudskog vještaka konstatovano kao veoma loše. Zatečena su i velika dugovanja prema dobavljačima, prema zaposlenima, veliki broj zaposlenih na bolovanju, nekontrolisana zapošljavanja“, poručuju zaposleni Čistoće.

Nasuprot tom periodu, kako dodaju, sada se u kontinuitetu vrše opravke vozila, obezbijeđena su sredstva za nabavku nove mehanizacije, dobavljačima se isplaćuju dugovanja, zaposlenima izmiruju zarade u bruto iznosu, prave se konkretni planovi unapređenja rada za narednu godinu, a sve ovo je uradio sa kolegama koje je zatekao u preduzeću jer nijednog saradnika nije zaposlio prilikom stupanja na funkciju.

„Kako ubuduće ne bi bilo potrebe za ovakvim reakcijama, mi kao zaposleni Vas pozivamo da, ne kao odbornik već kao građanin, posjetite naše preduzeće, provedete dan sa nama i uvjerite se u sve navedeno.

Možda ćete tako najbolje uvidjeti kompleksnost ovog sistema, ali i našu posvećenost poslu i priznati da ipak ne zaslužujemo kritiku“, zaključuje se u reagovanju.

 

Izvor: Volim Podgoricu

Comments are closed.