Podrška OEBS-a

311594580_430913565825036_8364188285511864478_n_903x900-min

Svi prvaci u CG od policije dobili edukativne časove i bojanke

Tokom septembra 2022. godine, za oko 7.800 prvaka u svim osnovnim školama širom Crne Gore uručene su edukativne bojanke, osmišljene i štampane uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, a u saradnji sa crnogorskom sekcijom Međunarodne policijske asocijacije i Udruženjem policijskih službenica Crne Gore, navodi se u saopštenju OEBS-a.

U svim crnogorskim opštinama i selima,kako se u saopštenju navodi, policajci i policajke su podijelili bojice i bojanke koje su namijenjene da djeci skrenu pažnju na važne teme poput zdravih stilova života, ekologije, prevencije porodičnog i vršnjačkog nasilja i opasnosti na društvenim mrežama.

“Svaka od tema predstavljena je kroz dobre i loše primjere društvenog ponašanja, kreirane na način primjeren ovom uzrastu i odobrene od strane nadležnih institucija. Podjelu bojanki pratila su edukativna predavanja koja su omogućila djeci da policijskim službenicima postavljaju pitanja i saznaju više o ilustrovanim temama”,navodi se u saopštenju.

Iz OEBS-a poručuju da kao dugogodišnji strateški partner u razvoju i unaprjeđenju rada Uprave policije, Misija će nastaviti da podržava aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti djece i građana o radu policije, podstičući policiju na preventivno i edukativno djelovanje.

Izvor: RTCG

Comments are closed.