ZAHVALJUJUĆI DONACIJI ROMA IZ BREMENA STANOVNICI VRELA RIBNIČKIH U IZOLACIJI DOBILI PAKETE SA HRANOM

Pomoć iz dijaspore

Stigla pomoć iz dijaspore

“Zahvaljujem se svima iz Bremena koji su pomogli. Nadam se da će se i ostali odazvati pozivu”, kaže Aziz Idrizaj

U srijedu su na Vrelima ribničkim podijeljeni paketi hrane za mještane koji su od 4. aprila u izolaciji, odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela. Pomoć je stigla od Roma iz Bremena (Njemačka) koji su se odazvali pozivu mještana Vrela ribničkih koji su prethodnih dana, preko društvenih mreža, tražili pomoć iz dijaspore.

Aziz Idrizaj (28) mještanin, vlasnik lokala “Brate 17” je prethodnih dana bio u komunikaciji sa Romima iz Bremena (Njemačka). On kaže da se rado odazvao pozivu svojih sunarodnika i da je mu je drago što je bio u mogućnosti da pomogne. 

Aziz Idrizaj (foto: Serđan Baftijari)

“Nakon što me je Sabit Pajazitaj kontaktirao, ja sam se sa zadovljstvom priključio ovoj akciji. Ovim putem želim da se zahvalim prije svega na povjerenju koje mi je ukazano od strane mojih sunarodnika koji su u izolaciji, a posebno želim da se zahvalim svima iz Bremena koji su se odazvali našem pozivu i donirali sredstva za kupovinu hrane. Nadam se da će se i ostali odazvati jer ovo je trenutak kada treba da budemo solidarni i da pomognemo, pogotovo imajući u vidu da ubrzo počinje mjesec Ramazan”, kaže Idrizaj zahvaljujući se i svojim drugovima Hašimu (Đole) Ramoviću i Siniši Hasaniju koji su mu pomogli tokom cijele akcije.

Sabit Pajazitaj, predsjednik udruženja RAE Savjet kampa i inicijator akcije kaže da se nada da je ovo tek početak pomoći iz dijaspore.

Sabit Pajazitaj, predsjednik RAE Savjet kampa (foto: Serđan Baftijari)

“Ovim putem želim da se zahvalim svim našim humanim ljudima iz Bemena koji su pomogli. Zahvaljujem se i mojim komšijama, našem imamu Muratu Bejzaku koji su se zajedno sa mnom preko društvenih mreža uključivali kako bi se obezbjedila pomoć. Posebnu zahvalnost i našem komšiji Azizu koji se prethodnih dana  posvetio ovoj inicijativi. Nadam se da će se ovakve akcije nastaviti i ubuduće”, kaže Pajazitaj.

Comments are closed.