Prijateljskom utakmicom obilježili Dan Roma

Policijska akademija i NVO ,,Koračajte sa nama – Phiren Amenca” organizovali su prijateljsku utakmicu između mladih Roma i polaznika Policijske akademije povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma.

Dragan Pavličić, direktor JU VSŠ Policijske akademije otvorio je događaj i poželio je dobrodošlicu učesnicima utakmice i čestitao svim Romima i Romkinjama Dan Roma.

Dragan Pavličić, direktor JU VSŠ Policijske akademije
Foto: RomaNet

,,Obilježavanje Svjetskog dan Roma je prilika da pokažemo da su sport i druženje iznad svih podjela, da naša Akademija želi svima dobrodošlicu”, poručio je Pavličić.

Elvis Beriša, izvršni direktor NVO ,,Koračajte sa nama – Phiren Amenca” zahvalio se Policijskoj akademiji na saradnji da se kroz sport podrži obilježavanje 8. Aprila, Svjetskog dana Roma. On je objasnio da se od 1971. godine kada se održao Prvi svjetski kongres Roma na ovaj dan ukazuje javnosti na ostvarene rezultate u poboljšanju položaja romske zajednice, ali i da je to prilika da se istakne na čemu još treba da se radi.

Elvis Beriša, izvršni direktor NVO ,,Koračajte sa nama – Phiren Amenca”
Foto: RomaNet

,,Treba da radimo na uključivanju mladih u sportske aktivnosti, jedna od tih aktivnosti može biti nalik ovoj koju danas organizujemo i želim da sljedeće godine na 8. April bude najmanje osam pripadnika romske populacije u Policijskoj akademiji”, kazao je Beriša, dodajući da prema trenutnim informacijama samo je jedan Rom do sada završio Policijsku akademiju.

Utakmicu je prvim šutom započeo IPMAN iz Internacionalne policijske asocijacije – IPA.
Foto: RomaNet

Na kraju utakmice, direktor Pavličić je svim igračima su uručio zahvalnice za učešće na utakmici povodom obilježavanja 8. Aprila, Svjetskog dana Roma.

Foto: RomaNet

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.