KONIK

IMG-a88bab7d48bfd3b3aa04017517253251-V-min

Plato ispred Narodne kuhinje oplemenjen novim sadnicama

U okviru projekta Akcija u zajednici, Glavni grad i Centar za prava djeteta danas su zasadili 15 sadnica platana ispred Narodne kuhinje.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje, Ivan Terzić, iskazao je zadovoljstvo što je ova akcija realizovana upravo na prostoru ispred Narodne kuhinje, ali i što su dio ove priče djeca koja su svojim učešćem pokazala empatiju prema najosetljivijim socijalnim kategorijama.

Rajka Perović, direktorica Centra za prava djeteta, kazala je da je sama ideja potekla od djece, koja su željela da daju simboličan doprinos sveukupnim naporima Glavnog grada da Podgoricu učine ljepšom i zelenijom.

Gradsko preduzeće Zelenilo doniralo je 8 sadnica platana, dok je Centar za prava djeteta kroz podršku EU fondova obezbijedio sredstva za 7 sadnica.

Podsjećamo, Akcija u zajednici jedna je u nizu aktivnosti projekta „Centar za podršku djeci i porodici  – Dnevni centar”,  koji je podržan kroz IPA II Program Evropske Unije i Crne Gore za oblast zapošljavanja, obrazovanja i socijalnu zaštitu.

 

Izvor: Podgorica

Comments are closed.