Untitled_591x900-min

Obavezne zimske gume

U Crnoj Gori je od danas obavezna zimska oprema za sva motorna vozila, saopšteno je iz Uprave policije. Zimska oprema obavezna je do 1. aprila.

Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da, od 15. novembra do 1. aprila, sva vozila za prevoz putnika i za prevoz tereta, koja učestvuju u saobraćaju za vrijeme zimskih uslova, moraju na svim točkovima imati gume za zimsku upotrebu.

“Minimalna dubina šare na gazećoj površini guma koje se koriste u ovom periodu je četiri milimetra”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su kazali da će, imajući u vidu trenutne meteo uslove, relativno visoke temperature za ovo doba godine i da na putevima još uvijek nijesu zimski uslovi, službenici saobraćajne policije u narednim danima, dok se meteo uslovi ne promijene, kroz preventivne aktivnosti, upozoravati vozače na obavezu posjedovanja i korišćenja zimske opreme.

“Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da iskoriste trenutne povoljne vremenske prilike i svoja vozila pripreme za vožnju u zimskim uslovima i na taj način, pored obaveze poštovana Zakona, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učenika u saobraćaju”, navodi se u saopštenju policije.

Izvor: RTCG

Comments are closed.