U TRŽNOM CENTRU U PRIZEREN

avdo

Napadnuta romska porodica

Građanski pokret Opre Roma Kosovo je na svom Facebook profilu objavio reagovanje i kazao da će pokrenuti postupak za procesuiranje lica koja su napala romsku porodicu te da će u nastavku procesa informisati javnost o svim detaljima.

Jedna romska porodica koja je pošla da posjeti tržni centar u Prizerenu napadnuta je od strane lica koja obezbjeđuju ovaj centar. Prema informacijma objavljenih na društvenoj mreži facebook Opre Roma Kosovo do konflikta je došlo zbog toga što jedan od članova porodice nije nosio masku, u pitanju je dijete.

Video o ovom konfliktu objavio je poznati advokat Arianit Koci u kojem se prikazuje kako obezbjeđenje psuje porodicu koristeći pogrdne i uvrijedljive riječi psujći im “majku cigansku”.

Tri osobe su privedene, dvoje od njih otac i sin, Romi. Oslobodili su se poslije nekoliko sati. Jedanaestogodišnja djevojčica romske porodice tokom ove situacije je, kako kažu iz Opre Roma Kosovo, traumirana.

Građanski pokret Opre Roma Kosovo je na svom Facebook profilu objavio reagovanje i kazao da će pokrenuti postupak za procesuiranje lica koja su napala romsku porodicu, te da će u nastavku procesa informisati javnost o svim detaljima.

Video prilog možete pogledati klikom OVDJE.

Comments are closed.