E-services4me

240966376_1191598054680435_7540125528881283942_n-min

E-centar pruža građanima informativnu podršku o e-servisima

Projekat, E-services4me, koji sprovode NVO Centar za omladinsku edukaciju i NEST Coworking od decembra 2019. godine ima cilj da doprinese efikasnoj digitalnoj transformaciji u Crnoj Gori i poveća vidljivost dustupnih elektronskih usluga.

Kroz otvoreni e-centar ,,E-services4me“ građanima se pruža informativna podrška o korišćenju elektronskih usluga sa fokusom na one iz oblasti preduzetništva.

Osim toga, kako kažu, e-centar nastoji da doprinese vidljivosti i istakne prednosti e-usluga, a kroz direktnu komunikaciju sa građanima i povratne informacije i da se iste unaprijede.

Do sada je 114 građana iskoristilo podršku e-centra u vidu svakodnevnih informisanja o dostupnim uslugama za mlade preduzetnike ali i organizovane radionice.

Foto: NVO Centar za omladinsku edukaciju

,,U prostorijama e-centra mladi su imali priliku da na događaju ,,Dijalozi za digitalnu agendu’’ razgovaraju na temu Digitalne transformacije poslovanja i o napretku tehnologije, kao i mogućnostima da roboti zamijene ljudski faktor na određenim poslovima“ poručuju iz organizacija.

Održan je, kažu, i trodnevni događaj ”Značaj digitalizacije u biznis sektoru” gdje su mladi prvog dana bili u prilici da slušaju o Digitalnim alatima i e-uslugama u Crnoj gori, a u toku drugog dana da čuju i pratkične savjete za online poslovanje. Trećeg dana smo ugostli predstavnike start up – ova u Crnoj Gori i sa njima razgovarali o razvoju strat up zajednice u Grnoj Gori.

Foto: NVO Centar za omladinsku edukaciju

,,U prethodnom periodu smo na temu freelancing-a pričali sa mladima iz srednje škole ”Bratstvo i jedinstvo” iz Ulcinja, a za naredni period planiramo da posjetimo još neke srednje škole kako bi mladima približili online poslovanje, a radionicu na istu temu smo održali u okviru e-centra krajem februara“, govore iz organizacija.

,,Drago nam je da kroz neformalnu edukaciju možemo da upoznamo mlade bolje sa online poslovanjem, kao i im preduzetništvo uopšteno približimo. Zahvaljujući e-centru ”E-services4me” imamo priliku da razgovaramo sa mladima o digitalizaciji i približimo im njene prednosti. Do sada smo već realizovali događaje na kojima im ukazujemo na značaj digitalizacije u poslovanju, ali i na korišćenje e-usluga na lokalnom i nacionlnom nivou”, poručuje Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju.

Comments are closed.