Portal RomNet u nastavku vam donosi još jedan recept iz zbirke romskih recepata “Šta su jeli naši stari” od autora Bajra Bajrić. Predstavljamo vam recept plavog patlidžana sa mesom.
Sastojci:
3 plava patlidžana
800 g brašna
1 jaje
100 g masti (ulja)
½ kg pečene teletine
200 g luka
2 jaja
2 dcl mlijeka
Način pripreme:
Oprane patlidžane izrežite na krugove, posolite i ostavite malo da stoje osoljeni, zatim ih iscijedite od vode koju su pustili. Uvaljajte u brašno i u razmućeno jaje i pržite na vrućoj masti ili ulju. Na masti koja je ostala nakon prženja patlidžana isjeckajte sitno bijeli luk, dodajte na male komade narezanu pečenu teletinu i sve zajedno još malo isjeckajte. U zdjelu slažite red pohovanih patlidžana, red mljevenog mesa, dok sve ne potrošite, ali tako da u poslednjem redu bude patlidžan. U pavlaci razmutite 2 jaja i sve zajedno prelijte, pa stavite malo u rernu da se propeče.
Prijatno!