RECEPT ZA HRANU - BAJRO BAJRIĆ

_punjeni_plavi_patlidzan_

Plavi patlidžani sa mesom na romski način

Portal RomNet u nastavku vam donosi još jedan recept iz zbirke romskih recepata “Šta su jeli naši stari” od autora Bajra Bajrić. Predstavljamo vam recept plavog patlidžana sa mesom.

 

Sastojci:

3 plava patlidžana

800 g brašna

1 jaje

100 g masti (ulja)

½ kg pečene teletine

200 g luka

2 jaja

2 dcl mlijeka

 

Način pripreme:

Oprane patlidžane izrežite na krugove, posolite i ostavite malo da stoje osoljeni, zatim ih iscijedite od vode koju su pustili. Uvaljajte u brašno i u razmućeno jaje i pržite na vrućoj masti ili ulju. Na masti koja je ostala nakon prženja patlidžana isjeckajte sitno bijeli luk, dodajte na male komade narezanu pečenu teletinu i sve zajedno još malo isjeckajte. U zdjelu slažite red pohovanih patlidžana, red mljevenog mesa, dok sve ne potrošite, ali tako da u poslednjem redu bude patlidžan. U pavlaci razmutite 2 jaja i sve zajedno prelijte, pa stavite malo u rernu da se propeče.

 

Prijatno!

Comments are closed.