MINISTARSTVO FINANSIJA I SOCIJALNOG STARANJA

prodavnica-min

Za najsiromašnije bonovi od 30, 50 i 100 eura

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je Javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda (socijalnih bonova).

“Socijalni bon je projekat Ministarstva finansija i socijalnog staranja, koji nastavlja pravac dosadašnje politike, godine socijalne pravde. Namijenjen je građanima u stanju socijalne potrebe koji će u vrijednosti od 30, 50 i 100 eura moći da kupe u marketu koji bude izabran na Javnom pozivu, robu u toj vrijednosti”, navode iz ovog resora.

Vlada, ističu, ostaje posvećena boljitku života građana i uprkos ukupnom rastu troškova života.

“Vlada Crne Gore će učiniti sve da kao društvo istrajemo u namjeri da se kriza ne osjeti u onoj mjeri u kojoj nam to brojke i statistika pokazuju”, navode.

Vlada Crne Gore intenzivno razmatra dodatni niz kriznih mjera, koje bi bile vremenski ograničene i koje bi dovele do regulacije i snižavanja maloprodajnih cijena osnovnih životnih namirnica.

“Na tom putu, neophodna je zajednička saradnja svih nas, a ovim projektom potvrđujemo da kao odgovorna Vlada i odgovorne kompanije možemo zajedno spriječiti porast siromaštva najugroženijeg dijela stanovništva”, ističe se u saopštenju.

Učesnici Javnog poziva mogu biti privredna društva, odnosno preduzetnici koji: su registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata za obavljanje djelatnosti trgovine prehrambenim proizvodima; posjeduju dokaz o uredno izmirenim obavezama u pogledu poreza i doprinosa; daju Izjavu u pisanoj formi da će sami vršiti štampu i distribuciju vaučera.

“Uz prijavu na ovaj Javni poziv privredna društva odnosno preduzetnici dužni su da dostave: Rješenje da je privredno društvo, odnosno preduzetnik upisan u Centralni registar privrednih subjekata za obavljanje djelatnosti trgovine prehrambenim proizvodima; podgovarajući dokaz o uredno izmirenim obavezama u pogledu poreza i doprinosa; ovjerenu Izjavu da će vršiti štampu i distribuciju vaučera”, navode.

Rok za podnošenje prijava na ovaj javni poziv je osam dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 24. 7. 2021. godine.

Pitanja u vezi ovog javnog poziva mogu se postaviti elektronskim putem na adresu: nina.delevic@mif.gov.me najkasnije do 23. jula.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će u roku od tri dana od završetka ovog javnog poziva, na internet stranici Ministarstva objaviti Listu privrednih društava, odnosno preduzetnika koji su  ispunili uslove predviđene ovim javnim pozivom.

MFSS će u roku od 8 dana od dana objavljivanja Liste zaključiti ugovore sa privrednim društvima, odnosno preduzetnicima koji su ispunili uslove predviđene ovim pozivom.

Potpisanu i ovjerenu prijavu, sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti u štampanoj verziji, u dva primjerka, na sljedeću adresu: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Rimski trg, br.46, Podgorica sa napomenom: NE OTVARATI – prijava na Javni poziv broj: 9682/1 od 9. 7. 2021. godine, pod nazivom „Javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda (socijalnih bonova)“

Izvor: cdm

Comments are closed.