HITNE DODATNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

12-min

Vrela Ribnička: Stanovnici 23 zgrade u samoizolaciji

U saopštenju se navodi da će istovremeno sa uvođenjem dodatnih epidemioloških mjera biti pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane ovoga naselja.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je danas na hitnoj konsultativnoj sjednici, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), donijelo odluku da nadležne institucije preduzmu hitne dodatne epidemiološke mjere u naselju na Vrelima Ribničkim koje obuhvata 23 zgrade, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Odluka o samoizolaciji stanovnika u objektima stanovanja donijeta je nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti”, istakli su iz Vlade.

U saopštenju se dodaje da će istovremeno sa uvođenjem dodatnih epidemioloških mjera biti pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane ovoga naselja.

“Prilikom donošenja današnje odluke uzet je u obzir pozitivni efekat ovih mjera u Tuzima i u selu Biokovac u Bijelom Polju. Donijete mjere dale su rezultate zahvaljujući podršci i razumijevanju lokalnog stanovništva i podršci lokalnih samouprava. NKT vjeruje da će uz takav odnos mještana Vrela Ribničkih i snažnu podršku Glavnog grada ova mjera dati svoj puni efekat”, piše u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da su sve mjere donesene sa ciljem zaštite zdravlja i života građana u tim lokalnim zajednicama i šire, a da dosadašnji efekti potvrđuju njihovu punu opravdanost.

“NKT kontinuirano prati i analizira ukupnu situaciju u vezi sa epidemijom novog korona virusa COVID 19”, zaključuje se u saopštenju.

IZVOR: Vijesti

Comments are closed.