GRADONAĆELNIK PODGORICE DR IVAN VUKOVIĆ NAJAVLJUJE

20210608_151411-min

Uskoro još jedna sporstko-rekreativna zona u Podgorici

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  juče je sa saradnicima obišao nekadašnju sportsko – rekreativnu zonu koja se nalazi u neposrednoj blizini Poreske uprave i kompanije 13. jul Plantaže na Tuškom putu i tom prilikom najavio uređenje ovog prostora.
„Unazad godinama, ova površina se nalazi u krajnje nezadovoljavajućem stanju, iako je dugo vremena prije toga predstavljala najpopularniji prostor za sport i rekreaciju. To je nešto što nas opominje i obavezuje i u tom smislu želim da kažem da smo primili k znanju brojne sugestije naših sugrađana koji su nas zamolili da preduzmemo nešto kada je u pitanju stanje ove površine i poštujući ono što je njihov legitimni interes i interes svih nas”, istakao je Vuković.

Najavio je prve korake u pravcu rekultivacije ovog prostora do kraja godine, obnavljanje trim staze, osvjetljenje i novi poligon za sport u neposrednoj blizini. Takođe, najavljene su akcije ozelenjavanja u cilju obnavljanja izgubljenog zelenog fonda u park-šumi. “Računamo da će to biti dovoljno da se ljudi vrate u ovu park-šumu, a onda bismo dogodine, imajući u vidu da se radi o značajnoj investiciji, kompletan ovaj prostor ogradili u saradnji sa našim kolegama iz Agencije za stanovanje, odradili još jedan poligon i dodali nove sadržaje u skladu sa onim što budu očekivanja naših sugrađana i računam na ovom prostoru dobili ono što ćemo za 15-ak dana dobiti u drugom dijelu Tološke šume”, istakao je Vuković.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića dostupna je na sljedećem linku:   https://www.youtube.com/watch?v=COWMsBteYGM  

Izvor:glavni grad Podgorica

9 Odgovora

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *