VRIJEDNA POMOĆ HELPA I TELEKOMA

škola-min

Sto pametnih telefona za đake iz RE populacije

Đacima pripadnicima romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori podijeljeno je 100 mobilnih telefona sa internet paketima kako bi mogli da prate nastavu kroz program #učidoma, nakon što je nastava u osnovim i srednjim školama obustavljena zbog epidemije korona virusa. Osim toga, još 12 SIM kartica sa mobilnim internetom u trajanju od dva mjeseca obezbijeđeno je za 12 školskih medijatora koji pomažu RE djeci. 

Ljubinka Nedić direktorica OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" (IZVOR: Help)

Ljubinka Nedić direktorica OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” (IZVOR: Help)

Organizacija Help je, uz aktivnosti na rješavanju posljedica epidemije virusa korona, u partnerstvu sa Telekomom odlučila da učenicima RE populacije koji nisu u mogućnosti da prate nastavu na daljinu u sklopu projekta „Uči doma“ obezbijedi neophodne telefone i internet, kako bi sva djeca u Crnoj Gori imala jednake šanse u obrazovanju u ovim vanrednim okolnostima, saopšteno je iz te humanitarne organizacije. Help je uz pomoć njemačke vlade u pomenute aktivnosti uložio 73.900 eura, dok je ukupna vrijednost donacije Helpa i Telekoma 14 hiljada eura. 

Ljubinka Nedić direktorica OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" (IZVOR: Help)

Klaus Mock sa saradnicima OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” (IZVOR: Help)

“Kompanija Telekom sufinansirala je cijenu telefona i interneta. Telekom je uz to obezbijedio i 12 kartica sa 30GB interneta za dva mjeseca bez naknade za romske medijatore u Nikšiću, Podgorici i Beranama”, saopšteno je iz HELP-a u srijedu, kada je prvih 70 telefona za RE djecu podijeljeno u OŠ ”Božidar Vuković Podgoričanin”. 

 

Comments are closed.