CRVENI KRST NA KONIKU
Dodijela hrane raseljenima sa Kosova (foto: Crveni krst Crne Gore)

Raseljenim licima dodjeljeno 243 paketa hrane

"Svaka pomoć nam je i preko potrebna.  Mi smo spriječeni da izadjemo da radimo, nadam se da neće stati na ovome jer kako smo čuli ova situacija će trajati najmanje do maja, a današnja pomoć koju smo dobili od Crvenog krsta, pogotovo za porodice od 6 i više člana može da potraje najviše nedjelju dana", Serijon Bonešta.

U Kampu Konik Crveni krst Crne Gore podijelio je danas (nedjelja) 243 humanitarna paketa. “Nijesmo zaboravili ni RE populaciju”, poručuili su iz Crvenog krsta navodeći kako ovih dana pripadnicima romske populacije širom Crne Gore dijele pomoć, u saradnji sa opštinskim odborima CKCG i nevladinim organizacijama koje i u redovnim okolnostima kontinuirano brinu o pripadnicima romske i egipćanske populacije.

Dodijela hrane raseljenima sa Kosova (foto: Crveni krst Crne Gore)

„Zahvaljujemo se na pomoći svima koji su učestvovali. Svaka pomoć nam je i preko potrebna.  Mi smo spriječeni da izadjemo da radimo, nadam se da neće stati na ovome jer kako smo čuli ova situacija će trajati najmanje do maja, a današnja pomoć koju smo dobili od Crvenog krsta, pogotovo za porodice od 6 i više člana može da potraje najviše nedjelju dana”, Kazao je za naš portal Serijon Bonešta mještanin.

Ibrahim Tatari je takođe zahvalan za podršku ali je zabrinut šta će biti kada se hrana potroši.

„Raduje me što je danas Crveni krst podijelio  hranu za raseljene sa Kosova. Naši ljudi zavise od sakupljanja sekundarnih sirovina i od prodaje na buvljoj pijaci. Sada u ovoj situaciji oni su spriječeni da rade. Nadam se da u narednom periodu pomoć neće izostati za sve ugrožene porodice u Crnoj Gori“, kaže Tatari, stanovnik novih zgrada u nekadašnjem kampu 1 na Vrelima ribničkim.

Dodijela hrane raseljenima sa Kosova (foto: Crveni krst Crne Gore)

Njemačka organizacija Help i NVO Phiren Amenca uz podršku Evropke unije u prethodna tri dana podijelili su  600 paketa za oko 400 porodica u četiri opštine (Nikšić, Berane, Bijelo Polje i Herceg Novi).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *