1.-maj--min

Neradni dani povodom Praznika rada i Vaskrsa – 30. april, 1, 2. i 3. maj

Povodom 1. maja – Praznika rada, kao i povodom vjerskog praznika Vaskrsa za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo ekonomskog razvoja saopštava da su neradni dani 30. april, 1, 2. i 3. maj.

“Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Kako je drugi praznični dan nedjelja, neradni je prvi naredni dan, te su shodno tome neradni dani povodom Praznika rada subota 1.maj i ponedjeljak 3. maj”, saopšteno je iz MEK-a.

Dodaju da je na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs, i to: petak 30. april, nedjelja 2. maj i ponedjeljak 3. maj.

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”,  zaključuju u MEK-u.

 

IZVOR: Cdm

Comments are closed.