ANALIZIRAN 31 UZORAK

izvor rtcg-min

Nema novooboljelih slučajeva korona virusom

Među obrađenim uzorcima od jutros nije bilo pozitivnih rezultata. Novi korona virus je do sada potvrđen kod 303 osobe u Crnoj Gori.

Inficirani po opštinama su: Podgorica: 157, Tuzi: 36, Nikšić: 32, Bar: 23, Ulcinj: 22, Andrijevica: 7, Bijelo Polje: 6, Herceg Novi: 6, Plav: 4, Budva: 4, Danilovgrad: 3, Tivat: 3.

U našoj zemlji prijavljena su pet smrtna slučaja infekcije COVID-19. Trenutno oboljelih je 243, hospitalizovanih je 34, oporavljenih 55, dok se pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u nalazi 4.031 osoba.

Ilustracija (Izvor: Kolektiv.me/pixabay)

Ilustracija (Izvor: Kolektiv.me/pixabay)

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša na konferenciji za medije kazao je da bez obzira što se preduzimaju mjere od nadležnih organa, dešava se da određeni broj građana ne želi da poštuje pravila.

On je kazao da oko 10 odsto građana Crne Gore ne poštuje donešene preporuke i mjere.

,,Postavljamo pitanje zar treba da uvodimo nove mjere zbog ovih koji ne poštuju? Postoji jednostavno pravilo i ponašanje i ako ga svi poštuju, neće doći do infekcije”, rekao je Mugoša.

On je takođe dodap da oni koji ne poštuju pravila pokazuju da ne cijene svoje bluižnje, svoje komšije, prijatelje, i svih ostalih 90 odsto koji poštuju pravila.

,,Danas se vidjelo u gradu da svi naši apeli nemaju efekta. Ovih 90 odsto trpe zbog ovih 10 odsto. Treba li još da stežemo mjere zbog 10 odsto koji ih ne poštuju. Promijenićemo odnos prema ovima koji ne poštuju mjere”, poručio je Mugoša.

Mugoša moli i zahtijeva da se poštuju mjere zarad života i zdravlja svih građana Crne Gore.

Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje (Izvor: CDM)

Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje (Izvor: CDM)

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nemanja Radojević rekao je da su širom Crne Gore trenutno hospitalizovane 34 osobe, od čega  su 17 u KCCG.

Nemanja Radojević, pomoćnik direktora KCCG (Izvor: PR centar)

Nemanja Radojević, pomoćnik direktora KCCG (Izvor: PR centar)

“Od 17 pacijenata u Kliničkom centru – 12 je na Infektivnoj, dva na Internoj, tri na Intenzivnoj, od čega dvoje na respiratoru”, rekao je on.

 

 

 

 

 

Comments are closed.