VRELA RIBNIČKA

naslovna

Još sedam dana izolacije

U rješenju sanitarnih inspektora navodi se da se trajanje samoizolacije produžava na još sedam dana računajući od 17. aprila

Danas su sanitarni inspektori Uprave za inspekcijske poslove izdali rješnje  o produženju samoizolacije za 243 porodice na Vrelima ribničkim koji su odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela, izolovani od 4. aprila, u cilju suzbijanja i prenošenja koronavirusa.

U obrazloženju rješenja navodi se da “licima kojima je na osnovu rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u samoizolaciju (u porodičnom smještaju ili drugom objektu), po isteku 14 dana trajanja samoizolacije, produžava na još sedam od 17. aprila 2020. godine.

Zgrade u kojima žive raseljeni Romi i Egipćani (Foto: arhiva RomaNet)Zgrade u kojima žive raseljeni Romi i Egipćani (Foto: arhiva RomaNet)

Podsjećamo, stanari 23 zgrada na Vrelima Ribničkim stavljeni su u izolaciju nakon što je 2. aprila potvrđen prvi slučaj infekcije virusom korona u njihovom naselju.

Nakon uručenja rješenja o samoizolaciji mišljenja mještana su podijeljena. Jedni kažu da razumiju odluku i da se nadaju da će nakon isteka novih mjera moći da se vrate normalnom životu,  dok drugi smatraju da nije trebalo produžavati mjere izolacije jer osim njihovog komšije B.B, u dijelu Vrela koja su  odlukom NKT stavljena u izolaciju, više nema inficiranih COVID-19 virusom.

“Nadam se da ćemo moći da izlazimo nakon ovih sedam dana. Ja razumijem da je ovo za naše dobro ali je jako teško biti izolovan. Ali, kad smo izdržali 14 dana izdržaćemo još sedam”, kaže Sebastijan Baftijari.

Faksimil rješenja koje je podjeljeno stanarima zgrada u izolaciji

Faksimil rješenja koje je podjeljeno stanarima zgrada u izolaciji

“Ne razumijem zašto su nam produžili karantin kada više nema ni jedan mještanin pozitivan na virus. Zašto nisu izolovali samo tu zgradu u kojoj živi B.B? Treba da platimo posle račune za struju, vodu a već 15 dana ništa ne radimo. A sada još sedam. Nadam se da više neće produžavati ovu mjeru”, rekao nam je Serijon Bonešta.

Comments are closed.