POLAZNICA OBUKE "MAKE UP THE FUTURE"

Elizabeta B.

Elizabetina priča o ljubavi prema estetici i prevazilaženju predrasuda

Elizabetu Berišu, rođenu Beograđanku ljubav je dovela u Podgoricu. Ova majka četvoro djece vodi sve, sem običan život, svestrana je. Školovala se u polju medicine i kozmetike. Za par godina ipak sebe vidi kao pravnicu. Ljubav prema estetici je dovela do kursa „Našminkaj budućnost“

„Ja sam iskreno htjela to da upišem to, ali stvarno nisam imala te mogućnosti da ja mogu to da priuštim sebi jer imam troje djece koje živi sa mnom i onda oni su maloletni“, govori Elizabeta.

Elizabeta se i ranije obučavala u oblasti estetike, a kurs „Našminkaj budućnost“ omogućio joj je sticanje znanja u oblasti uljepšavanja noktiju.

„I kao dijete dok sam bila, ja sam volela da lakiram nokte da radim to“, dodaje ona.

Elizabeta u razgovor sa klijentkinjama u toku rada posmatra kao misiju jer razgovara o diskriminaciji i smnjivanju međuetničke distance.

„Iskreno da kažem, kad mi mušterija dođe većina ne dolaze naši, Romi. I onda ja hoću da im kažem da nisu Romi kao što oni misle, kao što ih vide na ulicu. Mi se trudimo da ne budu djeca na ulici“, ističe ona.

Pozitivne atmosfere sa kursa se radi sjeća, a profesorica im je davala vjetar u leđa.

„Profesorica koja nam je predavala je stvarno bila tako dobra sa nama i ona nam je bila podrška da moramo to da završimo. Osjećali smo se kao da je naša drugarica. Bilo je pozitivno, super nam je bilo i naučili smo nešto i druženje, društvo novo“, priča Elizabeta.

U saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država NVO „Koračajte sa nama – Phiren amenca“ je polaznicama obuke dodjelila opremu.

„Jako nam je značilo to na početku, jer na početak ne možemo da priuštimo sebi da možemo da radimo“, Elizabeta Beriša.

Cijeli intervju pogledajte u nastavku.

 

Comments are closed.