NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Eu_3Ex7WgAciRtU-min

Zatvaranje diskoteka, od 2. avgusta boravak unutar objekata samo za vakcinisane

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je danas da od sjutra pa do 2. Avgusta stupaju na snagu nove mjere za sprečavanje širenja korona virusa kojima se  privremeno zabranjuje rad diskoteka, noćnih klubova na otvorenom i u zatvorenom.

Ukoliko epidemiološka situacija tada bude povoljnija, kazao je Galić, navedeni objekti će ponovo početi sa radom, ali samo za one koji su vakcinisani u cjelosti, ili su dobili prvu dozu. Takođe i za one koji posjeduju negativan PCR test, ili dokaz da su preboljeli COVID 19- da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa. Galić je dodao da se ni u jednom od ovih slučajeva neće prihvatati brzi negativni antigenski testovi niti testovi na antitijela.

Novim mjerama se takođe zabranjuju i masovna okupljanja u zatvorenom, uključujući i žurke i muzičke festivale.

Direktor Instituta za javno zdravlje podsjetio je da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno od ranije i apelovao na dosljedno poštovanje ove mjere. Ukoliko se ova mjera ne bude poštovala može doći i do totalne obustave i zabrane izvođenja muzike uopšte.

Galić je pozvao sve građane da se propisane epidemiološke mjere beskompromisno poštuju kako bi se spriječila obimnija  ograničenja, te još jednom pozvao građane da se vakcinišu.

Ilir Harasani, direktor Uprave za inspekcijske poslove kaže da su mjere donesene sa ciljem čuvanja ljetnje sezone.

“Kontrole će se vršiti po novim mjerama. Kontrolisaćemo i da li je muzika samo do 12 časova, kao i nošenje maski. Najteža situacija je u Budvi”, kazao je Harasani.

Comments are closed.