gol7653-1200x0-min

Vučić primio prvu generaciju polaznika programa Barvalipe

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je prvu generaciju polaznika programa Barvalipe – Romi u javnoj upravi Republike Srbije i poručio im da vjeruje u njihovu snagu.

„Verujem u vašu snagu, u snagu srpskog društva, razumijem koliko smo jedni drugima potrebni, jer danas naša budućnost dobrim dijelom zavisi od toga koliko ćemo zajednički uspjeti da radimo. Naš je izbor da budete srećni u svojoj zemlji, u svojoj Srbiji, koju volite jednako kao i mi, i koja ništa manje ne pripada vama, nego nama koji pripadamo nekim drugim narodima”, rekao je predsjednik Vučić i izrazio uvjerenje da će njihova dostignuća u budućnosti značiti i da dobiju mjesto u administraciji Srbije, gradova i sredina iz kojih dolaze.
On je istakao da Srbija mora u potpunosti da bude inkluzivno društvo i njihov dom, u kome imaju ista prava i obaveze kao i svi njeni građani.
Program Barvalipe otvoren je prošle godine u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu Srbije, a namijenjen je pripadnicima romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, koji nijesu zaposleni u javnoj upravi, sa ciljem unaprjeđenja njihove profesionalne kompetencije za rad u organima uprave.

Comments are closed.