kombi-veliki-min-1300x731

Vozač negira navode ministarstva: ,,Nije tačno da neću da vozim nekoga, samo ne mogu da radim duple smjene”

Nakon jučerašnjeg teksta objavljenog na portalu RomaNet, u komunikaciju sa našom redakcijom stupili su jedan od medijatora i vozača koji prate romsku djecu u školu i nazad kako bi demantovali navode PR Ministarstva prosvjete Milinke Sekulić da ,,vozač neće da vozi djecu”. 

,,Nije tačno da neću da vozim nekog, nego ne mogu da radim dvije smjene jer je to neizdrživo”, kaže vozač.

Kako tvrde vozač i medijator sa kojima smo razgovarali, za drugu smjenu u svim školama je falio medijator do juče. Od juče OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin”, ustupila je drugim školama svoja četiri medijatora za prevoz djece u drugoj smjeni.

,,Ali ti ustupljeni medijatori ne završavaju posao na terenu, oni se samo voze sa djecom, sve ostalo moram ja sam”, kaže medijator.

,,Kad je trebalo direktorici u Vladimir Nazor da se ispoštuje da se rade dvije smjene jedan dan, mi smo joj izašli u susret i odradili 3-4 dana duple smjene, dok ona ne nađe rješenje”, kažu oni.

Poručuju da uprava hoće da svali krivicu na vozače, a zapravo ,,vozač samo hoće da radi svoju smjenu jer ima privatan život i obaveze i ne može da radi 12 ili 14 sati”.

,,Meni je isto radio prvu ili drugu smjenu, ali hoću da radim svoju jednu smjenu”, jasan je vozač.

Kažu da ni raspored vožnje nijedne godine ne naprave direktori.

,,Raspored za prevoz smo im isto napravili ja i kolega. To je obaveza direktora, naše je samo da pratimo to što nam oni daju. Oni to nisu mogli od septembra da naprave. Prave to kad počne škola i onda je frka 15 dana jer ne valja raspored”, tvrdi vozač i dodaje da iz uprave ,,nikad nisu kročili u kamp, i ne znaju situaciju na terenu, ne mogu da prave raspored iz fotelje, nego neko ko zna situaciju i u kampu i u autobusu i u saobraćaju”.

Kažu da fali i medijatora i vozača, a trenutno imaju četiri vozača koja upravljaju autobusom, minibusom i dva kombija.

,,Svake godine je sve više djece kojoj treba prevoz, a broj vozila i vozača ostaje isti”, kaže vozač.

,,Mislim da je direktor pokušao svoju nesposobnost da prebaci na vozače”, zaključuje on.

Comments are closed.