SVI GRAĐANI, UMJESTO DO 21 ČAS SLOBODNO MOGU DA SE KREĆU DO 22 ČASA.

125483832_3563180870408880_4514699032613812284_n-min

U više gradova se otvaraju bašte lokala

Nove epidemiološke mjere  predviđeno je da od četvrtka, 1. aprila, do 9. aprila produžava se vrijeme slobodnog kretanja. Svi građani, umjesto do 21 čas, slobodno mogu da se kreću do 22 časa. Zabrana je na snazi, kao i do sad, do 5 ujutru.

Takodje rodužava se i radno vrijeme maloj privredi (prodavnicama, salonima, buticima, fizerskim i kozmetičkim salonima, zanatlijama…). Umjesto do 20 časova, radiće do 21 čas.

Otvaraju se i bašte ugostiteljskih objekata i to u :Podgorici, Baru, Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Andrijevici, Pljevljima, Beranama, u Ulcinju i na Cetinju. Ugostiteljski objekti radiće do 21 čas. Za jednim stolom mogu da sjede dva gosta, a razmak između stolova mora da bude metar i po. Muzika, u baštama lokala nije dozvoljena. Naglašavamo da se dozvola rada ne odnosi na bašte koje su zastakljene.Za jednim stolom mogu da sjede dva gosta , dok razmak među stolova mora da bude 1,5 metara.

Tržni centri i  fitnes centri će i dalje biti zatvoreni do 9. aprila.

U isto vrijeme, od sjutra se dozvoljava, u cjelosti, regularan rad ugostiteljskim objektima u Budvi i Tivtu. Radno vrijeme i njima je do 21 čas. Muzika, kao što inače nije dozvoljena na teritoriji cijele države, nije ni u ugostiteljskim objektima u Budvi i Tivtu.

Zabrane međugradskog saobraćaja ostaju na snazi.

Nikšić i Šavnik ostaju zaključani jer oni i dalje imaju preko dvije hiljade zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

I što se tiče mjera u ostalim opštinama, i one ostaju nepromijenjene.

Uslovi za ulazak u Crnu Goru ostaju isti.

U petak će se napraviti novi presjek i razmotriti mogućnost vraćanja u školu u gradovima gdje je sada nastava onlajn.

Comments are closed.