KONKURS MINISTARSTVA PROSVJETE

1-min

Stipendije za srednjoškolce i studente romske i egipćanske zajednice

Rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembara do 16. oktobra.

Ministarstvo prosvjete, 12. avgusta je objavilo Konkurs za dodjelu stipendija za pripadnike romske i egipćanske populacije sa ciljem da se poveća upis romske i egipćanske djece u srednjim školama i fakultetima.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti pripadnici romske i egipćanske populacije koji pohađaju osnovne, specijalističke i magistarske studije.

Među kriterijumima koje, između ostalog, moraju ispuniti je da su redovni studenti, da ne studiraju na daljinu i da ne ponavljaju dva puta godinu studiranja.

Osim potvrde o studiranju, moraju dostaviti uvjerenje o položenim ispitima, izjavu da su pripadnici RE zajednice, uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte i kontakt podatke.

Kada su u pitanju stipendije za srednje škole, kriterijumi su da su redovni učenici, da iz vladanja imaju najmanje dobar uspijeh (3) i da u slučaju nedovoljnih ocjena pohađaju dopunske časove u školi.

Srednjoškolci moraju dostaviti ovjerenu kopiju svjedočanstva o završenom prethodnom razredu, potvrdu da su redovni učenici, kao i potpisanu izjavu da su dio romske i egipćanske populacije.

Studenti i srednjoškolci ne smiju biti korisnici stipendija i kredita drugih institucija ili ustanova koje se dodjeljuju od strane organizacija koje su direktni ili indirektni korisnici budžeta Crne Gore.

Rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembara do 16. oktobra.

Dokumeta je potrebno dostaviti poštom na adresu Ministarstva prosvjete i Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u ulici Vaka Đurovića b. b. 81000 Podgorica, poštanski fah 110.

Prijavni formular možete naći na internet stranici Ministarstva prosvjete.

Naslovna fotografija

Comments are closed.