BUVLJAK U KRUGU STOČNE PIJACE

jpeg-min

Otvaranje buvlje pijace očekuje se od 18. maja 

Svi zakupci koji imaju zaključene ugovore o zakupu oslobođeni su plaćanja zakupnine u periodu u kojem im je zabranjen rad.

Otvaranje buvlje pijace koja se nalazi u krugu Stočne pijace na Ćemovskom polju očekuje se od 18. maja. To su portalu RomaNet rekli iz preduzeća “Tržnice i Pijace” doo Podgorica koje gazduje tržnicama i pijacama u Podgorici.

“Pijačni objekti u Podgorici na kojima se prodaje mješovita roba, među kojima je i buvljak koji se nalazi u krugu Stočne pijace, odnosno pijaca za prodaju upotrebljavane robe, zatvorene su zbog suzbijanja širenja epidemije COVID19 u Crnoj Gori, a po preporukama i naredbama nadležnih državnih organa, Nacionalnog kooridacionog tima, Ministrastva zdravlja i Vlade Crne Gore”.

Stočna pijaca (IZVOR: Internet)

Stočna pijaca (IZVOR: Internet)

Otvaranje buvljaka kao i ostalih objekata zavisiće od mjera i odluka koje donesu isti državni organi, objasnili su iz “Tržnice i Pijace” i dodali da se, prema najavama, otvaranje očekuje od 18. maja.

Iz ovog preduzeća su nam rekli da će, kao i do sada, strogo pratiti i primjenjivati sva uputstva nadležnih organa, pa i kada je u pitanju otvaranje buvljaka koji vikendom radi u krugu Stočne pijace. “Ova situacija je teška i za naše privredno društvo, ali je zdravlje građana na prvom mjestu”. 

Na kraju, iz “Tržnice i Pijace” podsjećaju kako su svi zakupci koji imaju zaključene ugovore o zakupu oslobođeni  plaćanja zakupnine u periodu u kojem im je zabranjen rad.

 

Naslovna fotografija: internet

Comments are closed.