OŠ ,,BOŽIDAR VUKOVIĆ PODGORIČANIN“

1537817911_image-1300x731-min (1)

Od ponedeljka svi đaci redovno pohađaju nastavu

Osnovna škola ,,Božidar Vuković Podgoričanin“ broji 1293 učenika.

Obrazovne ustanove birale su između dva modela nastave. Osnovna škola ,,Božidar Vuković Podgoričanin“ se odlučila za prvi model nastave, a to je da sva djeca od ponedeljka počnu redovno u školu.

,,Mi smo se odlučili za prvi model, odnosno za model da svu djecu vratimo u školu. Razlozi zbog kojih smo se odlučili na taj model jeste što našu školu pohađa i određeni broj djece koja nemaju pristup internetu ili imaju samo povremen pristup internetu i nastavničko vjeće naše škole je iz tih razloga odlučilo za model da svu djecu vratimo u školu“, kazala je direktorica ove škole, Ljubinka Nedić.

Ljubinka Nedić, direktorica OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin" (Foto: RomaNet)

Ljubinka Nedić, direktorica OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin” (Foto: RomaNet)

Osnovu školu ,,Božidar Vuković Podgoričanin“ pohađa veći broj djece romske i egipćanske populacije. Većina djece nema pristup internetu, te je to jedan od problema zbog propuštanja nastave.

,,Našu školu pohađa, takođe, veći broj romske i egipćanske populacije i naravno ta djeca i imaju jezičku barijeru koju je lakše premostiti neposrednim kontaktom nego kontaktom onlajn“, rekla je ona.

Održan je sastanak Savjeta roditelja i nastavničkog vijeća i na taj način se škola odlučila za prvi model nastave.

,,Naravno da smo se konsultovali i sa roditeljima i sa nastavnicima. Održan je savjet roditelja i prije su roditelji bili za to da djeca idu u školi. To smo na neki način pkrivali time što smo češće zakazivali konsultacije za učenike sedmog, osmog i devetog razreda u prvom polugođu, ali ovaj put ćemo početi sa tim da svu djecu uključimo“, ističe ona.

Ne krije ni to da im je falilo prostora za svu djecu, ali su ubrzo uspijeli i to da riješe.

,,Falilo nam je prostora, ali smo naravno prema instrukcijama Ministarstva da sve slobodne prostorije stavimo u funkciji djeteta, osposobili i salu koja nam je i bila neka rezervna varijanta i moraćemo je za početak uključiti kao učionicu. Naravno, sala je funkcionalna, sala se grije samo će djeci biti prostranije nego što bi bilo u učionici“, priča direktorica.

Što se tiče poštovanja epidemioloških mjera, ova škola ima tri ulaza.

,,Naša škola ima tri ulaza, a i termine ulaska djece smo napravili na taj način da ulaze djeca u različito vrijeme. Na primjer, treći, četvrti i peti razred na ta tri ulaza ulaze ujutro u 07:30h. Prvi i drugi razred ulazi u 08h, šeti i deveti razred ulazi u 12:30h, a sedmi i osmi ulazi u 13h. Tako da smo i te mjere pokrili“, govori direktorica.

Osnovna škola ,,Božidar Vuković Podgoričanin“ broji 1293 učenika.

Pogledajte video prilog:

 

 

Comments are closed.