MINISTARSTVO ZDRAVLJA I EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Jelena Borovinić-min

Nove mjere, u većini opština djeca se vraćaju u škole

Ove mjere važe i za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje

U Podgorici i Danilovgradu je dozvoljen rad školama, fitnes centrima, teretanama priređivačima igara na sreću, međugradski saobraćaj, tržni centri, tezge i štandovi koji će raditi do 22h, dok će ugostiteljski objekti raditi do 23h.  Mjere koje će važiti od 17. do 23. aprila je danas na pres konferenciji saopštila Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović.

Ove mjere važe i za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje

,,Izlazak iz objekta stanovanja biće pomjeren od 22 sata na ponoć, tako da je izlazak zabranjen od ponoći do pet ujutro. Marketi, supermarketi i hipermarketi radiće od sedam do 22 časova. Prodvnice odjeće, obuće, frizerski i kozmetički saloni radiće takođe do 22 sata. Zabrana muzike u ugostiteljskim objektima je i dalje na snazi, sa mogućnošću da se sljedeće nedjelje i ova mjera ukine”, objasnila je Borovinić Bojović.

“Ugostiteljski objekti u Podgorici i Danilovgradu mogu da rade u punom kapacitetu, i vani i unutra, do četiri osobe za stolom, dozvoljena su samo sjedeća mjesta, ali ne i šankovi i mjesta za stajanje”, navela je Borovinić Bojović.

Kako je kazala, privredna društva i preduzenici u Podgorici i Danilovgradu koji se bave trgovinom na malo – tržni centri, štandovi, tezge radiće od 07 do 22 sata.

Međugradski saobraćaj u ovim opštinama, kao i u svim koje imaju ispod 800 14-dnevnu incidenciju, će biti dozvoljen.

“Ustanove obrazovanja i kulture radiće do 22 sata, a ne do 18 sati, kako je bilo definisano prethodnim mjerama. Dostava hrane biće moguća do ponoći u cijeloj Crnoj Gori”, dodala je Borovinić Bojović.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni.

Comments are closed.