PREPORUKA MINISTARSTVA PROSVJETE, NAUKE, KULTURE I SPORTA

skola-min

Nastava i dalje onlajn, vrtići zatvoreni

Ministavrstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je danas svim javnim i obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku  da i dalje nastavljaju sa onlajn nastavom, i sledeće sedmice tj. od 22. do 26. marta, saopštili su iz ovog resora.

Peporuka je upućena, kako kažu, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Iz Ministarstva su takođe saopštili da će predškolske ustanove još uvijek biti zatvorene.

“Podsjećamo da se onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT , po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin”, navodi se u saopštenju Ministavrstva  prosvjete ,nauke, kulture i sporta.

 Iz resora prosvjete su kazali da će o daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

 

Comments are closed.