NEKOLIKO MJESECI BEZ RJEŠENJA PROBLEMA SA VLAGOM I STRUJOM

nadjije naslovna-min

Nađijine nevolje sa vlagom u stanu i strah od strujnog udara

Nađije Mehmedi, stanarka zdgrade B5, u romskom naselju na Vrelima ribničkim, već nekoliko mjeseci ne uspijeva da riješi problem vlage koja se pojavila u stanu usljed loših vodovodnih instalacija. Tim povodom ona se javila za pomoć portalu RomaNet.

Kako je Mehmedi objasnila, pored pokušaja da riješi problem sama i uz pomoć majstora, ona se takođe obratila i Agenciji za stanovanje još prije tri sedmice, ali i dalje čeka rasplet problema.

vlaga uništila plafon ( foto: RomaNet)

vlaga uništila plafon ( foto: RomaNet)

Nađije Mehmedi je samohrana majka i korisnica stana u zgradi koja je izgrađena u okviru regionalnog programa za stambeno zbrinjavanje Roma u takozvanom kampu 1 na Koniku. U stanu na prizmelju ona više mjeseci ima problema sa vlagom na plafonu i zidu od kupatila i kuhinje u kojoj je popadala sva keramika. U svojoj finansijskoj situaciji ona nije u stanju sanirati svu štetu u stanu.

Kako kaže, najviše strahuje od mogućnosti strujnog udara jer su električne instalacije izložene vlagi, a neki kablovi su ostali ogoljeni. Mehmedi, kako kaže, ne smije da uključi svijetlo ni u kupatilu gdje su usljed propalog gipsanog plafona ostali goli kablovi i oštećene plafonjerka i zidna grijalica.

instalacije izložene vlagi, opasnost od strujnog udara (foto: RomaNet)

instalacije izložene vlagi, opasnost od strujnog udara (foto: RomaNet)

S obzirom da je u pitanju velika količina vlage u zidu koji dijeli kuhinju i kupatilo, Mehmedi vjeruje da je u pitanju problem sa vodovodnim cijevima.

zgrada B5 u kojoj živi Nađije Mehmedi ( foto: RomaNet)

zgrada B5 u kojoj živi Nađije Mehmedi ( foto: RomaNet)

Iako se javila Agenciji za stanovanje, kaže, da je već prošlo tri sedmice i da je morala potražiti pomoć i od nvladine organizacije „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“, jer sve više sumnja da će joj Agencija pomoći u rješavanju problema.

Comments are closed.