109 PARKING MJESTA, ŠEST ZA LICA SMANJENE POKRETLJIVOSTI
vijest glavni slajder

Mještani naselja „Vrela ribnička” dobijaju parking

Sredinom oktobra očekuje se završetak izgradnje parkinga i pristupne saobraćajnice, ukupne vrijednosti veće od 287 hiljada eura

Na prostoru „Vrela 2“, gde je nekada bio kamp za izbjegle Rome i Egipćane sa Kosova  od juna 2019. godine se izvode pripremni građevinski radovi za izgradnju parkinga za mještane novih zgrada. Investitor je Agencija za izgradnju i nadzor, a radove izvodi preduzeće AG „Infoplan“ d.o.o. iz Nikšića.

U sklopu tih radova planirana je izgradnja 109 parking mjesta, od čega je 6 namijenjeno licima smanjene pokretljivosti, saopštili su nam iz Agencije za izgradnju i nadzor, uz podatak da vrijednost ugovorenih radova za realizaciju saobraćajnice sa parkingom i pratećom infrastrukturom iznosi   287.260,92 eura sa uračunatim PDV-om.

Gradilište Vrela 2

Radovi u toku (Foto: RomaNet)

„Radovi koji se trenutno izvode u naselju Konik – Vrela Ribnička, predstavljaju nastavak ranije započetih aktivnosti na komunalnom opremanju lokacija UP3 i UP7, Zona „A“ u zahvatu DUP-a „Konik – Vrela ribnička 2“, “, navode iz Agencije za izgradnju i nadzor za naš potral, i dodaju da je u sklopu tih radova, takođe, predviđena  i izgradnja pristupne saobraćajnice od Ulice španskih boraca do budućeg parkinga, sa pratećom infrastrukturom (rasvjeta, trotoar).

Realizacija ovog objekta je, kažu nam,  bila uslovljena aktivnostima na izgradnji stambenih objekata na UP3 i UP7, i u toku 2017. godine je izgrađen jedan dio saobraćajnice.

Obzirom da je na području gde je planirana izgradnja parkinga bilo kontejnera u kojima su živjeli raseljeni sa Kosova, iz Agencije za izgradnju i nadzor su čekali raščišćavanja trase kako  bi se pristupilo organizaciji gradilišta od strane izvođača radova.

Nastavak izgradnje dijela saobraćajnice (Foto: RomaNet)

Sredinom juna tekuće godine su nastavljeni radovi i očekuju da će radovi biti završeni sredinom oktobra tekuće godine.

“Nakon završetka radova, odnosno dobijanja upotrebne dozvole, parking, kao i izgrađena saobraćajnica i prateća infrastruktura, biće predati nadležnim gradskim preduzećima na upravljanje i održavanje. O eventualnoj naplati parkinga, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o. ne posjeduje informacije”, kažu iz Agencije za izgradju i razvoj.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *