PROJEKAT “SOCIJALNO UKLJUČIVANJE ROMA/ROMKINJA I EGIPĆANA/EGIPĆANKI UZ POSREDOVANJE SARADNIKA ZA SOCIJALNU INKLUZIJU"

OneDayFeatureImage_F18_CommunityMeeting-min

Konsultacije o projektu za medijatore u utorak u Baru

Help u saradnji sa Romskim Savjetom, u utorak 23. februara,  organizuje konsulatacije za Rome i Egipćane (RE) zainteresovane za učešće u projektu za medijatore u inluziji Roma i Egipćana u  Baru. Konsultacije, kako navode iz Helpa održaće se u 10 sati u  Maloj sali Opštine Bar.

Cilj organizovanja konsultacija je informisanje zainteresovanih predstavnika Roma i Egipćana o obuci koja će biti organizovana u okviru  projekta “Socijalno uključivanje Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki uz posredovanje saradnika za socijalnu inkluziju”, a u cilju osposobljavanja saradnika u socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana u oblasti zapošljavanja, socijalno zaštite i zdravstvene zaštite.

Konsultacije se organizuju u skladu sa propisanim mjerama zaštite od pandemije uzrokovane virusom COVID 19.

Iz organizacije Help podjećaju da je do 26. Februar otvoren  javni poziv za prijavljivanje za medijatore  svih zainteresovanih kandidata  za obuku za Saradnike/saradnice u socijalnoj inkluziji Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki u oblasti zdravstva, zapošljavanja i socijalne zaštite u 11 opština u Crnoj Gori: Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Nikšić, Pljevlja, Podgorica, Tivat i Ulcinj.

Projekat se, kažu u Helpu, fokusira na jačanje socijalne inkluzije romske i egipćanske populacije kroz pružanje kvalitetnog posredovanja tako što će 60 potencijalnih saradnika i saradnica u socijalnoj inkluziji biti obučeno za obavljanje poslova saradnika za socijalnu inkluziju Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki u oblastima zdravstva, zapošljavanja i socijalne zaštite.

Nakon sprovedene licencirane obuke kroz projekat će se omogućiti rad najmanje 40 saradnika i saradnica u socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana u zdravstvenim centrima i bolnicama, kancelarijama Zavoda za zapošljavanje, Biroima rada i centrima za socijalni rad u trajanju od 12 mjeseci.

Projekat “Socijalno uključivanje Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki uz posredovanje saradnika za socijalnu inkluziju” se realizuje u okviru zajedničkog Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu i vrijedan je pola milona eura (500.382,05 eura), a finansira ga Evropska komisija. Partneri na projektu su Glavni grad Podgorica, Opština Berane i Opština Ulcinj.

 

Comments are closed.