dom-zdravlja-pg-696x385-min (1)

Direktna komunikacija pacijenata sa izabranim doktorom putem mobilnog telefona

Dom zdravlja Podgorica obavještava javnost da je u procesu reorganizacije i unapređenja usluga vratio timove opšte/porodične medicine u redovan proces rada, onako kako je i projektovano reformom primarne zdravstvene zaštite iz 2005. godine.

“Ovo, između ostalog, znači da sada svaki izabrani doktor za odrasle i medicinska sestra ili tehničar koji je u timu sa doktorom kao benefit građanima u pružanju efikasnije zdravstvene usluge, imaju posebno zaduženje direktne komunikacije sa svojim pacijentima putem mobilnog telefona. Na ovaj način vraćamo primarnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost ljekara građanima, jer će imati mogućnost da sa svojim ljekarima i tehničarima/sestrama u direktnoj komunikaciji dogovore preglede, posjete ustanovi, terapiju za hronične bolesnike”, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja smatraju da će ovakvim pristupom podići nivo zdravstvene usluge na novi stepen time što će smanjiti čekanje, uspostaviti direktnu komunikaciju sa pacijentima.

“Građani mogu na sajtu Doma zdravlja Podgorica i na svim punktovima DZ naći brojeve telefona svojih izabranih ljekara i sestara/tehničara u timu izabranih doktora”, navodi se u saopštenju.

Comments are closed.