POČINJE RENOVIRANJE PODGORIČKOG BUVLJAKA

IMG_5395-min

Bolji uslovi za kupce i prodavce

Trudićemo se da napravimo neki režim koji neće značajno uticati na rad pijace vikendom, navodi Biljana Jovović PR menadžer kompanije Tržnice i pijace-Podgorica.

Krajem sledeće nedelje počeće radovi na podgoričkom buvljaku na stočnoj pijaci gdje je planirano da se asfaltira zemljani dio. Radovi će trajati mjesec dana. Cilj je da se stvore bolji uslovi za rad zakupaca kao i za sve posjetioce pijace. Asfaltiraće se zemljani dio pijace. Pored toga, biće napravljena atmosferska kanalizacija i bunar koji će imati tehničku vodu za održavanje pijace.

Tokom rekonstrukcije, pijaca će raditi svakog vikenda. „Trudićemo se da radovi manje traju vikendom a više radnim danima, da napravimo neki režim koji neće značajno uticati na rad pijace“, navodi Biljana Jovović PR menadžer kompanije Tržnice i pijace-Podgorica.

Trenutno su u toku pripremni radovi. Rekonstrukcija će početi sredinom ili krajem sledeće nedjelje. Prvi radovi podrazumijevaju uklanjanje jednog sloja zemlje. Kad bude završena tehnička dokumentacija biće precizirano trajanje radova, ali to svakako neće biti manje od mjesec dana.  Rekonstrukcija će omogućiti proširenje kapaciteta pijace, jer će to biti prostor koji će se moći bolje urediti u smislu  određivanje lokacija i tezgi, a pri tome će i njegovo održavanje biti lakše.

Ovo je pijaca otvorenog tipa i nije namjera da se napravi neki novi tržni centar, objasnila je Jovović, već upravo ono što i jeste a to je tradicionalna pijaca koja podrazumijeva i ovakva vrsta robe. Bolji uslovi će doprinjeti i tome da se stvore mogućnosti za kvalitetniju i veću prodaju.

Biljana Jovović  dodaje: „Mi prodavcima nudimo mogućnost da mjesečno zakupe tezgu i onda ih čeka redovno isto mjesto. Redovni zakupci kažu da je pristojna cijena koja iznosi 48 eura mjesečno. Međutim, oni koji ne žele ili nemaju dovoljno robe za stalan zakup tezge mogu zakupiti tezgu za jedan dan.

IZVOR: VIJESTI

Comments are closed.